1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. New York’ta Filistinli Ahed Temimi’ye Destek Gösterisi!
New York’ta Filistinli Ahed Temimi’ye Destek Gösterisi!

New York’ta Filistinli Ahed Temimi’ye Destek Gösterisi!

New York’taki Penn Tren İstasyonu’nda toplanan yüzlerce Amerikalı Müslüman, Filistinli Ahed Temimi’ye destek gösterisi yaptı. Gösteriye New York’ta yaşayan bazı Siyonizm karşıtı Yahudi gruplar da destek verdi.

31 Ocak 2018 Çarşamba 08:51A+A-

New York’ta bulunan Penn Tren İstasyonu’nda toplanan yüzlerce Amerikalı Müslüman, işgalci İsrail’in tutuklu bir şekilde yargıladığı “Hanzala Cesaret Ödülü” sahibi Filistinli Ahed Temimi’ye destek gösterisi düzenlendi.

“Ahed Temimi serbest bırakılsın!”, “ABD İsrail’e yardımları kes!” ve “Kudüs Filistin’in başkentidir!” pankartları taşıyan göstericiler, ABD ve işgalci İsrail yönetimleri aleyhine slogan attı.

AA’da yer alan habere göre, diğer dinlere mensup kişilerin ve özellikle Siyonizm karşıtı Yahudi grupların da katıldığı gösteri, “Temimi’ye özgürlük!” ve “Filistin’e özgürlük!” sloganları eşliğinde olaysız sona erdi.

ahed_temimi_destek_gosterisi_new_york_2.jpg

Harekete Geçme Çağrısı

Gösterinin organizatörleri tarafından dağıtılan basın bildirisinde ise işgalci İsrail’in Ahed Temimi’yi 19 Aralık 2017’den bu yanan hukuksuz bir biçimde tutuklu yargıladığına vurgu yapıldı ve Temimi’nin ailesinden daha önce işgalci İsrail askerleri tarafından vurulan kişilerle ilgili bilgilere yer verildi.

ABD’de yaşayan duyarlı Müslümanların ve diğer dinlere mensup kişilerin harekete geçmesi için çağrıda bulunulan bildiride, herkesin ilgili yetkililere, işgalci İsrail’in Washington Büyükelçiliği ile New York Başkonsolosluğu’na ulaşması için eyleme geçmesi gerektiği belirtildi.

Geçen ay da aynı organizatörler New York’un en önemli mekânlarından Grand Central İstasyonu’nda Temimi’ye destek gösterisi yapmıştı.

İsrail Hapishanelerinde 7 Bin Filistinli Var

Aralarında Filistin Esirler Cemiyeti’nin de bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, işgalci İsrail’e bağlı hapishanelerde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

“Filistinli cesur kız” olarak da bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında işgalci İsrail askerlerine karşı gösterdiği onurlu tavır nedeniyle İstanbul’da Hanzala Cesaret Ödülü’ne layık görülmüştü.

HABERE YORUM KAT