1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Netflix, Ukrayna’da yaşananların filmini çekmek için neyi bekliyor?
Netflix, Ukrayna’da yaşananların filmini çekmek için neyi bekliyor?

Netflix, Ukrayna’da yaşananların filmini çekmek için neyi bekliyor?

Elon Musk’ın sözleri üzerine çıkan tartışma neye işaret ediyor?

15 Mart 2022 Salı 12:00A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Netflix bütün bir gösteri ve görüntü kültürünü baştan aşağı dizayn ediyor. Görüntü dediğimiz olayı hafife almak başlı başına büyük bir hata olacaktır. Bugün “anlam” dediğimiz şey söz veya yazı üzerinden değil görüntü üzerinden şekillendiriliyor. Konunun dışına çıkmamak kaydıyla şunu belirtmek lazım ki Müslümanların görsellik üzerine hassaten yoğunlaşmaları gerekmektedir.

Bu bağlamda Netflix’in tahakkümü büyük bir “anlam inşası” manasına geliyor. Peki, bu nasıl bir düzlemden neşet ediyor? Sol-liberal teamüllerin belirleyiciliğinde bireyin kutsandığı, sınırların ortadan kaldırıldığı ve prometheustan devralınan özgürlük ütopyasının insanlığa dayatıldığı bir distopya ile karşı karşıyayız!

Mevzu uzunca tartışılabilir ama kısa yoldan belirtmek gerekirse Netflix’in dünyasında yer bulmayan bir konunun dünyanın gündemine girmesi her geçen gün zorlaşıyor. Netflix ise işlediği her konuyu ideolojiden muafmış gibi gösterirken ağır bir ideolojik elekten geçiriyor aslında.

En temelde bu çaba para kazanma kaygısından da beslendiği için ortaya oldukça problemli bir şey çıkıyor. Alakalı alakasız her mevzu cinsi sapkınlıkla ilişkili olarak ele alınıyor. Konunun doğrudan burayla bir alakası yoksa bile sapkın bir karakter kendisine hikaye içinde yer buluyor.

Yıllarca zulme maruz kalan ve hala gerçek anlamda saygınlığını elde edememiş olan siyahi toplumun sorunları artık birer film objesine dönüştürüldü. ABD’de siyahiler hala yoğun polis şiddetine maruz kalırken Netflix vb. platformlar siyahi toplumu eğlence dünyası içinde ödüllendirdi. Gerçekte hiçbir karşılığı olmayan bu durum “sus payı” olarak düşünülebilir mutlaka!

Netice olarak ortaya büyük bir tenakuz çıkıyor. Cinsi sapık değilseniz hikayeniz ilgi çekici hale gelmiyor. Netflix’in sol-liberal teamülleri içerisinde “anlamlı” bir yere oturmuyorsanız siyahi veya Yahudi olmanız dahi fark etmez sizin bu platformda bir yeriniz yok!

Kendisi de tıpkı Netflix gibi oldukça tartışmalı bir isim olan Elon Musk buradaki tenakuzu dile getiren bir paylaşım yaptı sosyal medya hesabından ve tartışma başladı. Putin ile arasındaki şahsi anlaşmazlığı da kullanan Musk önemli bir hususa dikkat çekiyor.

Ukrayna'da yaşananlar anlaşılan o ki henüz Netflix'in radarlarına girmemiş. Suriye ve Afganistan da girmemişti... Bombalarla katledilen insanlar cinsi sapkınlar kadar önemli değil anlaşılan! Dünyanın böylesine saçma bir yer olduğunu görmek ironiyi kullanmaktan başka yol bırakmıyor insana! Sahi Netflix, Ukrayna’da yaşananların filmini çekmek için neyi bekliyor?

basliksiz-087.jpg

"Netflix siyahi Ukraynalı bir adamın cinsiyet değiştirmiş Rus askerine aşkını anlatan filmin çekimi için savaşın bitmesini bekliyor."

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum