1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nesli ifsat edenler, çocuk doğurmaya da karşı!
Nesli ifsat edenler, çocuk doğurmaya da karşı!

Nesli ifsat edenler, çocuk doğurmaya da karşı!

Sertab Erener’in “çocuk doğurmamalıyız” sözleri sosyal medyada tartışma konusu haline geldi!

08 Temmuz 2021 Perşembe 18:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de her konu hakkında konuşma yetkisini kendisinde gören “ünlü isimler” kontenjanı var. Mütemadiyen saçmalayan ancak ne hikmetse her daim mikrofonların kendilerine uzatıldığı bu isimlerin artık şüyuu vukuundan beter!

Adını duyduğunuz anda “acaba ne geliyor?” diye düşünmeden edemiyorsunuz! Şarkıcı Sertab Erener zaman zaman basına verdiği demeçlerle tartışma oluşturan bir isim. “Şüyuu vukuundan beter” listesine ilk sıralardan girmeyi hak eden Erener, cinsi sapkınlara verdiği destekle biliniyor. “LGBT” olarak isimlendirilen sapkınlar için şarkı yazıp klip çeken Sertab Erener bu sefer başka bir konudaki sözleri ile gündem oldu.

ebmrs1awkaasizo.jpg

Sertab Erener çocuk sahibi olmakla ilgili şunları söylüyor: "Ben her gün yola çıktığımda sağa sola bakmamaya çalışıyorum çünkü gerçekten çok acıklı. En temel sorunumuz da kalabalığız, milyarlarca insanız ve artık çocuk doğurmamamız gerekiyor. Biraz duralım gerçekten, çoğalmamamız gerekiyor. Fareden beter olduk, onlar bizden az ürüyor olabilirler."

Yeryüzünde yaşanan problemleri insanlığın niceliğine bağlamak gerçek anlamda derinlik sahibi(!) bir bakış açısının ürünü olabilir! Fazla çoğaldığımız için katliamlar, taciz-tecavüz vakaları, tabiat tahribatı,  insan haysiyetine aykırı yozlaşma artıyor! Sayımız arttığı için ahlaksızlık yaygınlaşıyor ve olağan bir şey haline geliyor! Sertab Erener çok haklı! Keşke bu tarz konularda daha fazla konuşsa ve bizi hikmetli yaklaşım tarzından mahrum etmese…

Cinsi sapkınları savunan bir kimsenin yeryüzündeki sorunları “nicelik” meselesine indirgemesi aslında oldukça normal. Bilindiği üzere sapkınlığın yaygınlaşması nihai olarak insanlığın yavaş yavaş sonunun gelmesi anlamına geliyor.

Sertab Erener'in “sağa-sola bakmamaya çalışıyorum” sözleriyle ifade ettiği şey de aslında elitist bir yaklaşımı içeriyor. Sol-seküler kesimlerin şikayet edegeldikleri en bilindik konulardan birisi muhafazakarların çok çocuklu aile yapısıdır. Çocuk veya evlat ile kurulan ilişkide “yaratıcının emaneti” yaklaşımına sahip gelenekle ilişkili çevreler insan ve fare arasında saçma bir analoji kurmazlar. Zira bu en temelde haysiyetsiz bir benzetme olur. Ancak sapkın eğilimler ile sorunu olmayan bir kimse haysiyetsizliği de içselleştirmiştir. Bu sebeple Erener kendi meşrebine yakışan sözler sarf etmiş denilebilir!  

HABERE YORUM KAT

9 Yorum