1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nefsini ilah edinmiş eşcinsel sapkınların ‘Müslüman olduklarını ifade etmeleri’ haramı helal kılmıyor!
Nefsini ilah edinmiş eşcinsel sapkınların ‘Müslüman olduklarını ifade etmeleri’ haramı helal kılmıyor!

Nefsini ilah edinmiş eşcinsel sapkınların ‘Müslüman olduklarını ifade etmeleri’ haramı helal kılmıyor!

BBC Türkçe’nin sosyal medya hesaplarında yayıma aldığı eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırma ve Müslümanları tahkir etme amacı açıkça güttüğü belli olan içeriğinde Müslüman olduklarını iddia eden eşcinsel sapkınların görüşleri salt gerçek olarak sunuldu.

07 Ekim 2021 Perşembe 12:43A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Filistinli ve Bosnalı iki eşcinsel sapkının kendilerini ifade etme biçimi ve Müslümanlık ile olan ilişkilerini sürdürdüklerini belirtmeleri onları mümin kılmadığı gibi İslam’dan bihaber kalmayı göze aldıklarını gösterdi.

Öte yandan dile getirilen 'eşcinselliğin kabul edilmesi zorunlu bir durum olduğu görüşlerinin Batı tarafından dayatıldığı' sözleri, eşcinsel sapkın olsalar dahi Batı ve İslam arasındaki ayrımın hangi pozisyonda olunursa olunsun anlaşılabildiğini kanıtladı.

 

 

Kendisini Batı’ya yamamaya çalışan bir eşcinselin söyledikleri ise nefsini ilah edinenlerin kendilerini söylem düzeyinde de olsa meşru kılmak için neler yapabileceklerini göstermesi açısından oldukça manidardı.

Kendilerini ‘Queer’ olarak tanımlayan sapkınların söylemleri toplumsal normlar ile kısıtlanmış gibi ifade edilirken, cinsel yönelimlerini meşru kılma aracı olarak da tabulara karşı olmak gösterildi.

 

Queer: Cinsiyet kimliğinin ve cinsel yönelimlerin sabit olmadığını, heteroseksüel veya homoseksüelleri, tüm insanları belirli kimlik tanımları üzerinden genellemenin doğru olmayacağını ifade eden tanımdır.

 

Eşcinsel bir sapkın olan 'Hollanda’daki Müslüman queer örgüt Maruf’un direktörü' Dino Suhonic, “Onların mantığında eşcinsel haklarının Müslümanların asla Batı’nın bir parçası olamayacağını ve hiçbir zaman tam bir Hollanda vatandaşı olarak görülemeyeceğini kanıtlamak için kullanıldığını görüyoruz.”

Cinsel sapkınlığı meşru kılmak için kelimenin tam anlamıyla uydurulan “homofobi” kavramı üzerinden Müslümanların sapkınlığa karşı duruşları gölgelenmeye çalışılırken, bu duruma tam tersi pozisyondan yaklaşan Batı’nın da ikiyüzlü yaklaşımlar sergilediği ifade edildi.

Diğer bir eşcinsel sapkın olan Sait Atşan’ın da ifade ettiği gibi, “Geniş bir medeniyeti insanlık dışı statüye koymak için homofobi bir araç olarak kullanılıyor. ” Müslümanları ve eşcinsel sapkınlığa karşı olanları dışlamak için kullanılan homofobi terimi adeta bir cadı avına dönüştürülerek kendisini dayatıyor.

Eşcinsellerin toplumda saygı duyulması gereken bir kimlik olduğuna vurgu yapılırken, eşcinselliğin bir sapkınlık olduğunu ifade edenler gayri medeni olarak lanse ediliyor.

Araplara yönelik ırkçılık ile eşcinselliğe olan karşıtlık aynı kefeye konulurken, hem eşcinsel olup hem de ırkçı veya İslamofobik olanların da tavırlarının tutarsız olduğu vurguları yapılan çalışmada görüşleri alınan kişilerin farklı yaklaşımlara sahip kesimler arasında köprüler kurmak istedikleri görüldü.

Eşcinsel sapkınlığa meşru, ahlaki ve yasal bir statü kazandırmak isteyenlerin kimlik, din, ideoloji ve yaşam biçimi fark etmeksizin aynı mantığa sahip olması gerektiği açıkça anlaşılan çalışmanın Müslümanları tahkir etmeyi amaçladığı da görüldü.

Batı’nın değer olarak izafe ettiği kavramların neden karşısında olunduğunu anlamak istemeyen, nefsini ilah edinenlerin de yer yer gerçekleri ifade ettiği çalışmada; en önemli hususun, kendisini Müslüman olarak tanımlayan eşcinsel sapkınlar tarafından da nasıl ıskalandığı görüldü.  

Allah’ın, Müslümanlar ve insanlar için açıkça haram kıldığı bir eylem olan eşcinselliği, her geçen gün farklı bir ‘kılıf’ ile sunmanın, Allah’ın emrine karşı bir durumun aşılmaya çalışıldığının göstergesi olduğu görülmedi.   

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum