1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nefretlerini kusmak için sokak röportajı yapıyorlar!
Nefretlerini kusmak için sokak röportajı yapıyorlar!

Nefretlerini kusmak için sokak röportajı yapıyorlar!

Sokakta “kamuoyu ile röportaj yapıyoruz” bahanesine sığınan ırkçı nefret şovenistleri göçmenlere hakaret etmeyi gazetecilik kılıfı altında muhaliflik yapmak sanıyor!

27 Ocak 2022 Perşembe 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya üzerinden yayım yapan İlave Tv adlı kanalın paylaşımlarında sokakta konuşanların vatandaş olduğu algısı üzerinden açıkça insan hak ve onuru çiğnenmeye devam ediyor.  

Irkçı paylaşımlar yapan sosyal medya kanalında paylaşılan uzun bir videoda, sokakta “ekonomik sorunlar” özelinde tartışan insanlar olduğu görülüyor.

Sesini ofisimden duydum geldim” diyen bir şahıs bütün video boyunca konuşan insanların konuşmalarına müdahil oluyor, yorumlarda bulunuyor ve zaman zaman da katkıda bulunuyormuş gibi bir izlenimle iğrenç ve insanlığa yakışmayacak sözlerini medya üzerinden kamuoyuna boca ederken görülüyor.

Ofisinden inip gelen şahıs mikrofona popülist söylemlerini aktarırken Suriyeli göçmenler için ağza alınmayacak ifadeleri kullanarak da kendince iktidarı eleştiriyor.

Suriyeli göçmenler için “hayvan” ifadesini kullanan insanlık onurunu çiğneyen şahıs, çiftçiliğe ve hayvancılığa önem verilmesi gerektiğini ifade eden bir vatandaşın konuşmasına şu sözlerle müdahil olarak insanlıktan nasıl çıkılabileceğini gösteriyor: “Abi hayvana önem veriyoruz. Çok güzel hayvan yetiştiriyoruz. Ne kadar Suriyeli hayvan varsa hepsini Türkiye’ye doldurduk… Asansörde tacizcisi bizde, sanayide tacizcisi bizde… Suriyeliler çöpçülerimizi bıçakladılar çöpü de ellerine aldılar… Bu memleketin çöp toplayıcısı ekmek yiyemiyor… Suriyeli “Askıda simit niye asmıyorsun” diye simitçi ile kavga ediyor… Adamlar bizi resmen haraca bağladı… 5 milyon zibidi bizi haraca bağladı…”

Açıkça yalan ve yanlış bilgileri gerçekleri konuşuyormuş gibi aktaran, manipülasyona başvurarak onunla aynı görüşleri paylaşanları dahi usandıran, popülizme başvurarak kitleleri ikna edeceğini sanan şahsın nefret söylemlerine ve ısrarla kendilerini gazetecilik yapıyormuş gibi sunan bu tür sosyal medyanın popülizmine bel bağlamış yayın organlarına karşı hukuki yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik de iğrenç söylemlerde bulunan şahsın, konuşmasına müsaade etmediği insanlara sürekli olarak terörist nitelendirmesinde bulunması dikkat çekti. İktidara yönelik sözde eleştirilerini hakaret ifadeleri ile dışa vuran şahsın amacının eleştiri olmadığı görülürken kullandığı dil ve üslupla da tahkir edici cümleler kullanması tepki çekti. 

Irkçılığın ve nefret dilinin sokaklarda hakim kalmasını arzuladığı açıkça anlaşılan video sahibi kanalın da özellikle vatandaşların arasında parti üyesi siyasileri dahil ettiği ve tartışmaları bu kişiler üzerinden kanalize ettiği biliniyor.

Basın mensubu olmanın getireceği sorumluluk bilincinden uzak, popülizm için her türlü durumu kendisine reva gören yayın sahibi insanların, toplumu tahrik etmek üzere kurdukları bu tezgahın sadece nefret söylemi ürettiği görülmüyor mu?

Her eline mikrofon alanın ve kamuoyuna uzatanın bu işi bu kadar kolay yapmasının toplumsal infiale sebep olduğu yorumları da ırkçı saldırıların arttığı Türkiye’de haklılık kazanıyor.

 

Suriyelilere hakaret eden şahsın konuşmasının yer aldığı video, 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum