1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Ne çok Biden şarlatanı, ne çok Trump soytarısı varmış”
“Ne çok Biden şarlatanı, ne çok Trump soytarısı varmış”

“Ne çok Biden şarlatanı, ne çok Trump soytarısı varmış”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD seçimlerinin Türkiye'de gereğinden fazla dillendirilmesini eleştirerek, "Meğer ne çok Biden şarlatanı, ne çok Trump soytarısı varmış da haberimiz olmamış." dedi.

11 Kasım 2020 Çarşamba 16:36A+A-

ABD seçimlerinde, her ne kadar (Donald) Trump itirazlarını seslendirse de Joe Biden 46. başkan olarak seçildiğini anımsatan Bahçeli, "Hiç kuşku yok ki Amerikalı seçmenlerin takdir ve tercihine saygı duymakla birlikte başkan adayları arasında taraf tutacak, tercih yapacak köhne bir anlayışa hiçbir zaman kapılmadık, böylesi bir basitliği aklımızın ucuna dahi getirmedik. Kimin başkan olup olmadığı, öncelikle ABD’lilerin kendi iç meselesidir." değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, ABD’deki Başkanlık Seçimi kampanyasına Türkiye’den fiilen ve gıyaben katılıp, adaylar arasında mekik dokuyan ateşli taraftarların varlığını anlayamadıklarını söyledi.

Medya eleştirisi de Bahçeli’nin konuşmasında kendine yer buldu

"Meğer ne çok Biden şarlatanı, ne çok Trump soytarısı varmış da haberimiz olmamış" diyen Bahçeli, bir baltaya sap olamamış ne kadar ucube varsa, siyaset allamesi kesildiğini belirtti.

Bahçeli, "Beşlik simit gibi dizildikleri televizyon ekranlarına nasıl çıktıkları, nereden bulundukları, hangi müktesebat ve tecrübeye sahip oldukları meçhul ve muammalı olan zevatın, ABD’nin başkanlık seçimini hararetle, zaman zaman da hırsla anlatma çabaları trajikomik bir manzarayı ortaya çıkarmıştır. Biz izlerken utandık, ama onlar konuşurken utanmadılar. ABD’deki başkanlık değişimini, bu ülkenin vatandaşlarından daha fazla önemseyen, daha fazla sevinen, gereğinden çok anlam ve sonuç çıkartan sözde aydın ve akmaz kokmaz yorumcuların bu denli kalabalık olması kaygı verici oranda düşündürücüdür." dedi.

Kaynak: TRT Haber / Haksöz Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT