1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'ye Geliyor!
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'ye Geliyor!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'ye Geliyor!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in 8-9 Eylül tarihlerilerinde iki günlük temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geleceği öğrenildi.

06 Eylül 2016 Salı 21:31A+A-

Perşembe ve cuma günleri Ankara'da bulunacak olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in iki gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacağı belirtildi.

Stoltenberg'in temaslarının, devam eden “Fırat Kalkanı” isimli operasyon kapsamında IŞİD'in son günlerde yoğun bir şekilde geriletilmesi, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) da yeni toprak kazanımları ve “güvenli bölge” tartışmaları çerçevesinde gelişeceği tahmin ediliyor.

Mogherini de Gelecek

Öte yandan 15-16 Temmuz’daki darbe kalkışmasının ardından Türkiye ile ilişkilerin gerildiği Avrupa Birliği'nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de 9 Eylül'de Türkiye'de olacak.

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile birlikte Türkiye'de bulunacak olan Mogherini'nin son dönemde yaşanan vize serbestisi tartışmaları ve karşılığında Türkiye'nin mülteci anlaşmasını askıya alabileceğini açıklamasıyla oluşan gerginliği yatıştırmak amacıyla görüşmeler yapması bekleniyor.

AB, vize serbestisi ve AB üyeliği konularında gelişmeler yaşanması için Türkiye'nin terörle mücadele yasalarının değişmesi gerektiğini belirten açıklamalar yapmıştı. Ancak Türkiyeli yetkililer bu konunun kırmızı çizgilerden biri olduğu konusunda ısrar ediyor.

Türkiye, vize serbestisi ekim ayına kadar sağlanmazsa AB ile imzalanan mülteci anlaşmasını askıya alabileceğini belirtmişti.

Çavuşoğlu da Strasbourg'a Gidiyor

Bu konular hakkında yakın temaslarda bulunmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 7 Eylül'de düzenlenecek Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Strasbourg'a gidecek.

Kaynak: AA, Sputnik

HABERE YORUM KAT