1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muştu Gençlik'te Filistin ve İslami direniş konuşuldu
Muştu Gençlik'te Filistin ve İslami direniş konuşuldu

Muştu Gençlik'te Filistin ve İslami direniş konuşuldu

Muştu Gençlik'in bu haftaki konuğu Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer'di.

12 Mart 2024 Salı 13:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Muştu Gençlik tarafından Üsküdar Abbara Kahve'de gençlere yönelik düzenlenen haftalık seminerlerde bu hafta Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer ile Filistin ve İslami direniş konuşuldu. 

Aynı zamanda Haksöz yazarı da olan Musa Üzer, Osmanlı'daki siyasi yapının yıkılmasıyla dünya Müslümanlarının sahipsiz kaldıklarına dikkat çekerek, Müslümanların Filistin'den Suriye'ye, Doğu Türkistan'dan Afganistan'a kadar her yerde aslında bir varoluş, tarihe yeniden dönme mücadelesi verdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin İsrail işgal devletini tanıyan ilk İslam ülkesi olduğunu unutmamak gerektiğini belirten Üzer, Filistin konusunda bugün gelinen noktanın geçmişe göre çok daha iyi olduğunu söyledi. İşgal rejimi ile hala devam eden ticaretin ise büyük bir onursuzluk olduğunu belirten Üzer, bu kirli ticaretin en temelde dünya ve mal sevgisine dayandığını kaydetti. Üzer "Müslümanlar olarak düzenlediğimiz eylemleri bir şahitlik ve ibadet olarak görmemiz gerekiyor. Bu nedenle Gazze'deki kardeşlerimize yönelik destek yürüyüşlerini sürdürmeliyiz." diye konuştu.  

Program katılımcıların sorularına verilen cevaplarla devam etti.

whatsapp-image-2024-03-12-at-13-07-02.jpeg

HABERE YORUM KAT