1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mustafa Şen sözlerine açıklık getirmeli
Mustafa Şen sözlerine açıklık getirmeli

Mustafa Şen sözlerine açıklık getirmeli

Ulusal Kanal’a konuşan Mustafa Şen’in ileride Suriye ile ilişkilerin düzeleceğine dair sözlerini Perinçek propaganda bülteni Esed rejimi ile ilişkilerin düzeleceği şeklinde sundu.

17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen Ulusal Kanal adlı şebbiha tv’ye konuştu. Konuşmasında bölgesel açıdan Türkiye’nin ilişkilerinin geliştiğine değinen Şen gelecekte Suriye ile ide ilişkilerin düzeleceğini söyledi. Suriye ile Türkiye’nin sadece komşu değil kardeş olduğunu ifade eden Şen milyonlarca Suriyelinin Türkiye’ye sığınmış olmasını da sözlerinin delili olarak vurguladı.

Ne var ki Perinçek tayfası Şen’in bu sözlerini Esed rejimi ile Türkiye’nin ilişkilerinin düzeltileceği şeklinde sundu. Oysa Şen’in konuşması içinde hatırlattığı milyonlarca Suriyelinin Türkiye’ye gelmiş olması vurgusu ise görmeden gelindi. Herhalde şebbihalar bu insanların iş bulmak ya da tatil amacıyla geldiğini düşünmekteler.

Mustafa Şen’in sözlerinin Perinçek medyasınca çarpıtılması beklenmedik bir şey değil, şebbihalık böyle bir şeydir zaten. Yine de Şen’in konuşmasında Türkiye ve Suriye halklarının kardeş olduğunu vurgularken, Esed rejiminin katil ve düşman bir rejim olduğunu net ifadelerle belirtmemiş olmasının bir hata olduğunu hatırlatalım. Şüphesiz daha temel bir hata ise şebbiha kanalına konuşma yanlışı olmuştur.  

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum