1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mustafa Kemal’in Servetinin Kaynağı Ne?
Mustafa Kemal’in Servetinin Kaynağı Ne?

Mustafa Kemal’in Servetinin Kaynağı Ne?

Mustafa Armağan'ın, Mustafa Kemal'in mal varlığına ilişkin yazısı üzerinden filizlenen bir soru: "Servetin Kaynağı Neresi?"

11 Haziran 2012 Pazartesi 16:31A+A-

 

Mustafa Armağan’ın “Atatürk’ün Mal Varlığı” isimli yazısı tartışılmaya devam ediliyor. Armağan’ın resmi belgelere dayandırdığı yazısına göre Mustafa Kemal’in mal varlığı listesi bir hayli uzun. Mustafa Kemal; 154 bin 729 dönüm araziye; 91 binaya; 6 fabrika, 5 imalathane, 1 değirmen ve 1 çeltik fabrikası ortaklığına; 2 tavuk çiftliğine, iki özel iskeleye, 5 mağazaya, çeşitli sulama vs. tesisatına, köprülere, müzeye ve hayvanat bahçesine; binlerce koyun, sığır, at ve tavuğa; traktör, deniz motoru, kamyon, kamyonet, otomobil ve servis araçlarına sahip.

Armağan’ın bu açıklamalarının ardından Mustafa Kemal’in servetinin kaynağı noktasında da tartışmaların yoğunlaşması bekleniyor.  Ali Ünal’ın yaptığı araştırmaya göre Mustafa Kemal o günün parası ile 13 bin TL maaş alıyor. Mustafa Kemal’e ailesinden büyük bir miras kaldığına ilişkinde herhangi bir iddia söz konusu değil. Mustafa Kemal’in mal varlığına aldığı maaş ile ulaşması yapılan hesaplar ile mümkün görünmüyor.

Armağan’ın “Atatürk’ün Mal Varlığı” başlıklı yazısı ile başlayan tartışmanın  “Mustafa Kemal’in Servetinin Kaynağı”nı sorgulayan bir tartışmaya dönüşeceğe benziyor.

Murat Ayar / Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum