1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Mustafa Kemal Atatürk'ün adayı" Fenerbahçe divan kurulu başkanı oldu
"Mustafa Kemal Atatürk'ün adayı" Fenerbahçe divan kurulu başkanı oldu

"Mustafa Kemal Atatürk'ün adayı" Fenerbahçe divan kurulu başkanı oldu

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanı değişti. Yapılan seçimlerde Vefa Küçük'ü 25 oy farkla geride bırakan Uğur Dündar görevi devraldı. Dündar'ın yaptığı konuşmada kendisinin Mustafa Kemal'in adayı olduğunu söylemesi dikkat çekti.

09 Nisan 2022 Cumartesi 18:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyasetten spora, sağlıktan bilime, sosyolojiden dine neredeyse olmadığı yer bulunmayan 'Mustafa Kemal' Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı da 'uzaklardan' seçti!

Müslümanlara "siyasette dinin yeri yoktur" diye martaval okuyan laik Kemalist azgın kesim, Mustafa Kemal ideolojisini her yere taşımaya devam ederken bunu gurur verici bir tablo olarak yansıtıyor.

Türkiye'de her alanda olduğu gibi sporda da; siyasetten, iş dünyasından, medyadan, bürokratlar arasından "kimi isimler" kendilerine yer verilmesini görev addediyorlar.

Adeta koltuk yarışını sürdürmeye ahdetmişler gibi davranmaya devam eden, takımları yönetmeye aday olan "sporcuların" Türkiye'deki futbola katkılarını bir başka yazının konusu olacak kadar detaylı bir sorunu yansıttığını düşünerek pas geçiyor ve farklı mesleklerden "uzmanların" ideolojik yaklaşımları ile "özel" yapılara nasıl yerleştiklerine değinmeyi haberimize uygun buluyoruz.  

Muhteşem acar gazeteciliği(!) ile Türkiye'nin nadide gazetecileri arasında olduğu iddia edilen Uğur Dündar, Fenerbahçe Spor Kulübünün seçimlerinde ideolojik söylemlerle başkanlığa yükseldi.  

Fenerbahçe Spor Kulübünde dört adayın yarıştığı seçimlerde divan kurulu üyeleri Yüksek Divan Kurulu Başkanını seçti. 824 seçmenin desteğini alan Uğur Dündar, 799 oy alan Vefa Küçük'ü geride bırakarak, Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı oldu.

Görevi devreden Vefa Küçük, 2014'ten beri Divan başkanlığı yapıyordu. Seçimi kazanan Uğur Dündar 2 yıl boyunca Fenerbahçe'de yüksek divan başkanlığı koltuğunda oturacak.

Mustafa Kemal'in adı birçok kapıyı açmaya devam ediyor

Başkanlığı kazanan Uğur Dündar, rakibi hakkında yaptığı açıklamalar sırasında şu cümleleri kullanarak ideolojik yaklaşımı ile "gönülleri ve oyları kazandığını" gösterdi. 

Dündar, "160 yılla yargılanırken, ‘Ne şikesi, memleket elden gidiyor’ diyebilen, o zorlu sürecin hiçbir aşamasında yalnız bırakmadığım efsanevi Başkanımız Aziz Yıldırım'ın, Adalet'e Birlikte Fener Yaktığımız, düzenlediği yürüyüşle, imza kampanyalarıyla, diplomasi trafiğiyle sürece büyük katkılar sunan Değerli Başkanımız Ali Koç'un, eski başkanlarımız Tahsin Kaya'nın, Ali Şen'in, Merhum Faruk Ilgaz'ın, Merhum Emin Cankurtaran'ın adayıyım. Ben, ilgisiyle, desteğiyle beni seçim sürecinde yalnız bırakmayan, değişime inanan tüm Fenerbahçelilerin adayıyım. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün adayıyım." şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum