1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mustafa Karasu, PKK'ya verilen desteğin Türkiye için engellenmesine ateş püskürdü!
Mustafa Karasu, PKK'ya verilen desteğin Türkiye için engellenmesine ateş püskürdü!

Mustafa Karasu, PKK'ya verilen desteğin Türkiye için engellenmesine ateş püskürdü!

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Mustafa Karasu, Norveç ve Finlandiya'nın Türkiye'ye terör konusunda verdiği desteğe, "Demokrasiyi savunup mangalda kül bırakmıyorlar ama Türkiye'ye ses çıkarmıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 20:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'ye PKK konusunda NATO'ya üyelik anlaşmaları çerçevesinde destek vermek zorunda kalan Norveç ve Finlandiya'ya tepki gösteren PKK üst düzey yöneticilerinden Mustafa Karasu, Avrupa ülkelerinin PKK'ya verdiği desteği çekmesine öfke kustu.

PKK'nın elebaşlarından Mustafa Karasu, yayınladığı video ile Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya verdiği muhtıraya ateş püskürdü. İki ülkeyi ikiyüzlü olarak nitelendiren Karasu, Ankara'nın terörle mücadelede kimseyi dinlemediğini belirterek, "Avrupa'nın demokratik ülkeleri bile, İsveç bile Finlandiya bile 'terörle mücadelenizi destekliyoruz' diyor. Bu iki yüzlülüktür. Türkiye herkesi tehdit ediyor. “Vatan söz konusuysa gerisi teferruattır” diyor” ifadelerini kullandı. 

ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin desteği ile Türkiye'ye karşı operasyonlarını sürdüren ancak Ukrayna'nın Rusya tarafından işgali ile beraber Avrupa ve ABD'den desteğini kaybetmeye başlayan PKK yöneticileri demokratik tavırlar sergilemesi gerektiğini iddia ettiği Avrupa'nın kendilerine karşı alan açmaya devam etmesi gerektiğini savundu.

PKKlı yönetici Mustafa Karasu, "Avrupa insan haklarından söz ediyor, demokrasiden söz ediyor, yeri gelince mangalda kül bırakmıyor. Türkiye söz konusu olduğunda ses çıkarmıyorlar. Niye? ‘Aman Türkiye’yi yanımızda tutalım, jeopolitik konumu var. Çeşitli güçleri var. Rusya’nın yanına kaymasın, şu olmasın.’ ABD bir şey oluyor ‘Teröre karşı anlayışla karşılıyoruz’ diyor. NATO anlayışla karşılıyoruz diyor. En son İsveç’i ve Finlandiya’sı bile Avrupa’nın en demokratik ülkeleri. Bunlar bile Türkiye2nin terörle mücadelesini İsveç bile Finlandiya bile 'terörle mücadelenizi destekliyoruz' diyor. Bu iki yüzlülüktür. Türkiye herkesi tehdit ediyor. “Vatan söz konusuysa gerisi teferruattır” diyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum