1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Müslüman gençlerin en önemli şeyi sahip oldukları ışık!
Müslüman gençlerin en önemli şeyi sahip oldukları ışık!

Müslüman gençlerin en önemli şeyi sahip oldukları ışık!

Şair ve yazar Ali Emre Ateizmin kıyısından döndüğü süreci anlattı. Ali Emre Müslüman öğrenciler için, “Ellerinin ucuyla tokalaşmazlardı. Ahlaklarıyla, dirençleriyle, okumalarıyla, yeryüzü bilgileriyle insanları çarparlardı…” dedi.

13 Ocak 2022 Perşembe 09:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın bir çalışmasına konuk olan, Müslüman komutanlardan Nureddin ve Selahaddin gibi yiğitlerin hayatlarını roman olarak kaleme alan yazar Ali Emre, ateizmin kıyısından İslam’a tutunarak nasıl döndüğünü anlattı.

Bir zamanlar sol tandanslı bir ideolojinin mensubu olduğunu ifade eden Ali Emre, Müslümanların dünyaya bakışlarının ve onların penceresinden hayata yaklaşmanın kendisini ve kendisi gibi olanları etkilediğini söyledi.

Ali Emre, “Ben Sol’dan gelme bir adamım 1985-1989 arasında Beşiktaş’ta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde okudum… Hep söylüyorum. Müslüman olmazdan evvel uçurumun kıyısına gelmiştim. Ateizmin eşiğindeydim. O dönemde sadece belli isimler değil yüzlerce solcu Müslüman oldu. Onlardan biriydim bende... Ne etkiledi bizi? Müslümanların vitrini etkiledi… Karl Marx'ın Das Kapital'inden de sayfa numarası vererek konuşabiliyordu Müslüman gençler, kızlar, ablalar, genç kardeşlerimiz. Çin romanlarından da haberdarlardı. Kimse onlarla tartışamazdı. “Benim diyen” adamlar ezilir büzülürdü karşılarında üniversite yurtlarında, evlerinde. Onlar da top oynarlardı ama hiç ağızlarından küfür çıkmazdı. Biz yemek zammını Turgut Özal zamanında yere dökerdik. Sanki rektör mü gelip temizleyecekti… Savunduğumuz işçiler olan Ayşe teyzeler, ablalar gelip temizleyecekti… Onlar harçlıklarını biriktirip peynir ekmek yerler ve yemeklerini orada yemezlerdi. Harçlıklarını biriktirip direnerek, birkaç gün orada yemek yemeyerek zamların geri alınacağını söylerlerdi… Ellerinin ucuyla tokalaşmazlardı. Ahlaklarıyla, dirençleriyle, okumalarıyla, yeryüzü bilgileriyle insanları çarparlardı.” ifadeleriyle Müslümanların ilmi kuşanmışlıklarını aktardı.

Hidayetin nereden ne zaman geleceğinin bilinemeyeceğini söyleyen Emre, "En önemli etkenlerden biri de Müslüman gençlerin güzellikleri, aydınlıkları, sahip oldukları ışıktı…" diyerek Müslüman gençlerin kendilerine örnek oluşlarını aktardı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum