1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Musa Üzer: Kassam'ı somut olarak destekleyecek adımlar atılmalıdır
Musa Üzer: Kassam'ı somut olarak destekleyecek adımlar atılmalıdır

Musa Üzer: Kassam'ı somut olarak destekleyecek adımlar atılmalıdır

Mehmet Ali Kaçmaz’ın sunduğu “Farklı Bakış” programının konuğu bu hafta gazeteci ve Haksöz Dergisi yazarı Musa Üzer oldu.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 16:34A+A-

Talha Kılıç / HAKSÖZ HABER

Program Haksöz Okulu Youtube kanalında canlı yayın yoluyla gerçekleştirilirken programda, “İran'ın Filistin direnişindeki rolü & Türkiye ile Mısır/Suriye yakınlaşma iddiaları” kritize edildi.

M. Ali Kaçmaz Filistin meselesine verilen tepkinin Suriye, Mısır gibi ülkelere verilmediğini ve bu meseleye Kemalistlerin dahi tepki koyduğunu belirterek konuya genişlik kazandırdı. Kaçmaz, Avrupa Birliği ve insan hakları konularında kendilerini önde gören ülkelerin Filistin mevzusuna bakışını yorumlayarak sorularını Musa Üzer’e iletti.  

Musa Üzer, "Türkiyeli Müslümanların bir kısmında anti-emperyalizm hususunda dünyanın merkezine Amerika'yı koyan, Rusya, Çin gibi diğer zalimleri görmeyen bir bakış açısı söz konusu, bu bakış açısı Sol'dan devralındı" diyerek sözlerine başladı. Ardından İran konusuna değinen Üzer şöyle konuştu: "Katillere karşı mücadele eden Filistin halkının hamisi olarak bir diğer katil olan İran'ı görmek büyük bir zulümdür. İran'ın siyasetinde garantili bir Kudüs mücadelesi var. Kendisini riske atmadan Kudüs söylemi ile İslam dünyasında kendisine yer elde etmeye çalışıyor. Filistin meselesi katilleri aklayan bir mesele değildir. Hâlihazırda Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de insanları katleden bir katil, suçunu örtme adına Kudüs'ü, Filistin’i ve Gazze'yi kullanamaz!”  

Üzer İrancıların propagandalarına değindiği konuşmasında, "Hamas'ın elindeki bütün imkânların İran tarafından verildiği söyleniyor. Bu durumun gerçekliği yapılan propaganda kadar değil. Yalan söyleniyor. Madem o kadar yardımcı olabiliyor İran, doğrudan İsrail'i vursun! Ancak vuramaz! İslam coğrafyası Ali Hamaney'den, İran'dan bir kurtuluş beklemiyor! Türkiye ve Erdoğan'a karşı olan beklenti ise yeterli düzeyde olmadığında, o insanlar sitem edebilir. Bu onların hakkıdır." dedi.

Gazeteci yazar Musa Üzer, “Türkiye tarihi boyunca mazlumların yanında yer alan bir iktidar sürecini ilk defa gördük, bunu olumlu olarak görüyor ancak yeterli görmüyoruz. Hamas ve Kassam'ı somut olarak destekleyecek adımlar atılmalıdır." dedi. Üzer ayrıca, "Bir halkın canını ortaya koyup, mücadelesi karşısında o halk adına konuşan ve onların çabasını küçümseyenler hiç utanmaz mı? O halk Müslüman olmasa dahi siz o halkı desteklemek zorundasınız! Direnişler arasında ayrım olmaz; sahih, doğru olan bütün direnişler bizimdir. Elleri kanlı olanlar bizden beridir. Yeryüzündeki bütün zalimlere karşı çıkma duruşumuz politik bir mesele değildir. Bu varoluşsal bir sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

 

Haksöz Okulu Youtube kanalında yayımlanan programın video kaydı

 

HABERE YORUM KAT