1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İHL’de “28 Şubat ve İmam Hatipler” Konferansı
Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İHL’de “28 Şubat ve İmam Hatipler” Konferansı

Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İHL’de “28 Şubat ve İmam Hatipler” Konferansı

"28 Şubat ve İmam Hatipler" başlıklı konferans Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi.

17 Nisan 2016 Pazar 15:40A+A-

Haksöz Haber

“Yazar-Öğrenci Buluşması” etkinliği kapsamında, Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İHL’nin konferanslar dizisinin bu ayki konuğu 28 Şubat ve İmam Hatipler konu başlığıyla Haksöz Dergisi yazarı Hülya Şekerci idi.

Şekerci, 28 Şubat sürecinde İmam Hatiplerin ortaöğretim kısımlarının kapatılması, üniversiteye girişte kat sayı adaletsizliği, Milli Güvenlik derslerine giren subayların derslerde kız öğrencileri başlarını açmaya zorlamaları gibi zulümlerin İmam Hatiplerde oluşturduğu olumsuzlukları ve gerilemeleri hatırlatarak sözlerine başladı.

Türkiye’de bugün gelinen noktada, İmam Hatip Ortaokullarının yeniden açılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, tüm okullarda ve devlet dairelerinin çoğunda başörtüsü ile çalışma imkânının sağlanması ile çok önemli kazanımlar elde edildiğini; geçmişten ibret alınarak bu kazanımların kıymetinin bilinmesi, değerlendirilmesi ve hassasiyetle sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Şekerci, ailelerin çocuklarını İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerine yönlendirme noktasında gayret sarf etmeleri gerektiğini, çünkü İmam Hatiplerin nesillerimizin geleceği konusunda vazgeçilmez öneme sahip olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

hulya_sekerci_mus.jpg

HABERE YORUM KAT