1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muş-Hasköy'de Halk Buluşması
Muş-Hasköyde Halk Buluşması

Muş-Hasköy'de Halk Buluşması

Hasköy'de faaliyet gösteren Has-Der'de halka yönelik seminerler başlatıldı.

01 Şubat 2013 Cuma 10:00A+A-

 

Muş ili Hasköy ilçesinde faaliyet gösteren HAS-DER (Hasköy Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği) mevcut çalışmalarına bir yenisini ekledi. İki ay öncesinde alınan bir karar ile, özelde ilçe halkına yönelik, genelde de dışarıdan gelenleri de kapsayacak bir halk çalışması başlattı. Haftada bir kez, Çarşamba günleri yatsı namazından sonra dernek merkezinde toplanan halka yönelik seminerler başlatıldı.

Has-der başkanı Çelebi KARTAL’ın dergimize verdiği demeçte özetle şu husulara değindi ;Has-köy’de dernek  binamızda mensuplarımıza dönük gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarının yanı sıra ilçe halkına yönelik çalışma yapma kararı aldık.Bu çerçevede Aralık ayının başından beri her Çarşamba günü halk sohbetleri yapmaya başladık.  Camii imamlarımızdan bazılarının da ciddi anlamda desteklediği bu toplumu ıslah ve inşa çabası her geçen gün meyvelerini vermeye başlıyor. İlçe halkıyla kaynaşma ve dayanışmayı hedef alan bu faaliyet halkla olan ilişki zeminimizi güçlendiriyor. Bu oturumlarda; toplumsal çürümenin göstergesi olan ve bölge genelinde her geçen gün artmaya başlayan ve bağımlılık yapan maddeleri kullanan gençlerimizin kötü alışkanlıklardan vazgeçirme adına atılması gereken adımlar, aile ilişkilerinin İslamileştirilmesi, ilçemizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için yapabileceklerimiz,ihtiyaç sahiplerine sahip çıkma v.s çalışmalar da gündemleştiriliyor. Bu çalışmamızın her hafta aksamadan yürümesi, halkın teveccühünün artarak devam etmesi bizim açımızdan sevindirici bir gelişmedir. Aynı zamanda ilçe merkezinde iki ayrı mevkide de dernek evi açarak kız kardeşlerimizin de haftanın muhtelif günlerinde dersler ve sohbetlere katılması sağlanmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında bu hafta (30/01/2013) “Müminlerin Özellikleri” konulu seminer verildi. Konuşmacı olarak katılan Haksöz Dergisi yazarlarından Murat Kayacan konuşmasında, müminun suresi kapsamında müminlerin genel özelliklerine vurgu yaparak özellikle namaz konusunu öne çıkarttı ve bu ibadetin en güzel şekilde yerine getirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Hayatımızda fitnenin, fesadın, yalan söylemenin, gıybet etmenin yeri olmaması gerektiğine değinen Kayacan, müminlerin birlikte hareket etmelerinin dünyevi ve uhrevi güzel sonuçları olacağını da belitti. Sunum sonrası soru-cevap bölümünün ardından program sona erdi.

Çelebi KARTAL çalışmaların bundan sonra da ivme kazanarak devam edeceğini ve açık şahitliğimizin gerçekleşmesi için yeni imkan ve ortamların sağlanmaya çalışılacağını belirtti.

27311_139102182919442_717561597_n.jpg

430897_129637663865894_760449995_n[1].jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum