1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mursi ve İhvan Nefreti, Despotizm Tutkusu 
Mursi ve İhvan Nefreti, Despotizm Tutkusu 

Mursi ve İhvan Nefreti, Despotizm Tutkusu 

Kenan Alpay, Muhammed Mursi’nin şehadeti sonrasında Türkiye’de İhvan ile ortaya konulan dayanışmayı sindiremeyenleri Emin Çölaşan, Yılmaz Özdil ve Soner Yalçın’ın yazılarından hareketle analiz etmiş.

21 Haziran 2019 Cuma 18:31A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı yazısı (21 Haziran 2019) şöyle:

Mursi ve İhvan Nefreti, Despotizm Tutkusu 

Sorulabilecek en şapşalca, en ahlaksızca soruyu Sözcü’de Emin Çölaşan sormuş: “Mursi acaba bizim şehidimiz midir?” Uzun yıllar boyunca sıraladığı klişe gerekçeleri sıralayıp kendi kendine vermiş cevabı: “(Mursi bizim şehidimiz) değildir, hiç değildir?” Zannediyor ki; şehadet makamı dahi din edindiği Kemalizm’in onayından geçmek zorundadır.

Cehalet ve fanatizm zirveleri zorladığı için Misak-ı Milli dışında verilen savaşlarda şehit olunamayacağını varsayıyor. Bu sebeple feryat ediyor, yırtınıyor; “nasıl olur da Diyanet’in talimatıyla camilerde Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınır!” Çölaşan karakter edindiği arsızlığına hiç fasıla vermeden söylemlerine devam ederken militan laikliğin ‘İslamcı-şeriatçı’ suçlamasına da sarılıyor, emperyalist ve despotik rejimlerin İhvan-ı Müslimin’i ‘terör örgütü’ olarak yaftalamasından da medet umuyor.

(…)

YAZININ DEVAMI >>>