1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mülteciler Osmaniye’deki geçici sığınma kampından neden kaçıyor?
Mülteciler Osmaniye’deki geçici sığınma kampından neden kaçıyor?

Mülteciler Osmaniye’deki geçici sığınma kampından neden kaçıyor?

Osmaniye’deki görüntüler oldukça ürkütücü bir duruma işaret ediyor!

02 Temmuz 2022 Cumartesi 14:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Osmaniye’deki geçici sığınma kampından kaçan sığınmacıların darp edildiği görülüyor. 3 mültecinin durumunun ağır birisinin ise komada olduğu öne sürülüyor. Yıllardır ateşlenen mülteci düşmanı ırkçılık meyvelerini vermeye devam ediyor.

Dezenformasyon yoluyla oluşturulan algı toplumsal kaosa sebep oluyor. Kalabalık grup elinde sopalarla mülteci avına çıkarken ırkçı saldırganlığı kışkırtan siyasetçiler ve medya bu cürmün en büyük paydaşlarıdır!

Mültecilerin kendini kaybetmiş kalabalık tarafından linç edilmeleri büyük bir sorun olarak önümüzde dururken işin özünde mültecilerin Osmaniye’deki geçici sığınma kampından neden kaçtıkları üzerine düşünmek gerekiyor.

Geçici sığınma kampının koşullarının gayri insani olduğu yönündeki iddialar araştırılmak zorundadır. Osmaniye’de mülteci avına çıkan gözü dönmüş kabalığı kim provoke ettiyse hesabını vermelidir! En başta ise siyasetin dilini mülteci nefreti üzerine kuran Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimler hesap vermek zorundadır!

+18

HABERE YORUM KAT

5 Yorum