1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Mülteciler için konser" yalanı üzerinden ırkçılık yapmak!
"Mülteciler için konser" yalanı üzerinden ırkçılık yapmak!

"Mülteciler için konser" yalanı üzerinden ırkçılık yapmak!

Esenler Belediyesi’nin sığınmacılara yönelik program gerçekleştirdiğini iddia eden sol-Kemalistler ırkçılıklarını bir kere daha gösterdi!

19 Ekim 2021 Salı 11:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Esenler Belediyesi dindar-muhafazakar kimliğiyle tanınan Mahir Zain isimli müzisyenin katıldığı bir konser organizasyonu gerçekleştirmiş.

Mahir Zain Avrupa’da yetişen Lübnan kökenli bir sanatçı. Dini içerikli müzikle uğraşan Zain, Türkiye ve Arap coğrafyasında ciddi bir takipçi kitlesine sahip. Esenler Belediyesi’nin Zain’e konser verdirmesi ise CHP Esenler İlçe Başkanlığı ve Sözcü gazetesini rahatsız etmiş.

Sözcü gazetesinin olayı ele alış tarzında ırkçı bir yaklaşım söz konusu. “Sığınmacılara moral için Lübnanlı sanatçı getirtti!” başlığıyla verilen haberde sığınmacılara yönelik böyle bir etkinliğin yapılması alt metinde israf olarak değerlendiriliyor.

11konser-16-9-1634258840.jpg

CHP Esenler İlçe Başkanlığı ise “bizim kendi insanımız ve sanatçılarımız açken yurt dışından sanatçı getirmek de nedir?” diye sormuş. CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay: Tencerelerin kaynayamadığı, çocukların yatağa aç girdiği Esenler'de, başkanın önceliğinin bu olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi müzisyenlerimiz geçim derdindeyken, intihar eden sanatçılarımız varken, yüz binlerce liranın yurt dışından getirilen Lübnanlı bir sanatçıya verilmesini asla kabul etmiyoruz. Belediye, borçlarını kapatmak için çeşitli gayrimenkullerini satarken, kamu kaynakları bu şekilde kullanılamaz.

Öncelikle konserin duyurusunda sığınmacılara yönelik olduğuna dair herhangi bir ibare yok. Program herkese açık. Ancak Sözcü gazetesi programın sığınmacılara yönelik gerçekleştirildiği yalanını, “Esenler Belediyesi Başkanı AKP'li Tevfik Göksu, ilçede yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik, Lübnanlı ünlü şarkıcı Maher Zain'in sahne aldığı bir konser düzenledi.” cümlesiyle araya sıkıştırıyor.

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay itirazları da anlamsız. İBB’nin “milli gün ve bayramlarda” nasıl programlar gerçekleştirdiği herkesin hatırında. Esenler’deki aç çocukların derdine düşen CHP’li isimlerin aynı eleştirileri İBB’ye yapıp yapmayacağı da merak konusu.

Konser için getirilen müzisyenin “yerli” olması isteği ise cevap bile verilmemesi gereken saçma ve yine ırkçı yaklaşıma sahip bir perspektifin ürünü.

Netice olarak Esenler’de gerçekleştirilen konserin muadilleri düşünüldüğünde çok daha anlamlı bir iş olduğu söylenebilir. Muhafazakar belediyelerin baldırı çıplakları konuk olarak davet ettiği vasatta -eğer konser vermek şartsa- Esenler Belediyesi’ni tebrik etmek gerekiyor…

HABERE YORUM KAT