1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Müjdat Gezen’in küstah açıklamaları iktidara gelmeleri durumunda yapacaklarının teminatı mı?
Müjdat Gezen’in küstah açıklamaları iktidara gelmeleri durumunda yapacaklarının teminatı mı?

Müjdat Gezen’in küstah açıklamaları iktidara gelmeleri durumunda yapacaklarının teminatı mı?

Adaleti değil intikamı isteyenler bu ülkeye ne vaat ediyor?

03 Ekim 2021 Pazar 10:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Müjdat Gezen ötekileştirici  ve provokatif açıklamalarıyla sık sık gündem olan bir isim. Sol-Kemalist eğilimleriyle bilinen Gezen yine şecaat arz ederken sirkatin söylemiş!

Katıldığı bir televizyon programında moderatörün de Uğur Dündar olmasından gazı alan Gezen ilerde nasıl hesap soracaklarını(!) açık açık dile getiriyor.  “Bugün yarın öyle bir şey olacak ki, Mustafa Kemal hep doğruyu söylemiştir. ‘Geldikleri gibi giderler, bunlar da Mehter Marşı ile gidecek, biz de İzmir Marşı ile geleceğiz inşallah” 

Bugün yarın ne olacağını doğrudan ifade etmeyen Gezen’in içerisinde yetiştiği gelenek düşünüldüğünde darbelerden medet umduğunu söylemek imkansız değil. Yine zan ile yaklaşmamak adına kesinkes bu durum için söylenmiş bir ifade olduğunu belirtmiyoruz ancak Gezen’in de bu hususlara daha fazla dikkat etmesi gerektiği aşikar! Gerçekten umurundaysa tabi…

Gezen sözlerinin devamında kendisinde beklendiği şekilde Atatürk’e atıfta bulunarak şuan ki cari hükümetin “olacak olan” bir şeyle alaşağı olacağını söylüyor. Ardından ise oldukça sığ bir yaklaşımla Mehter Marşı VS İzmir Marşı retoriğiyle anlamdan yoksun sözlerini taçlandırıyor!

Mehter Marşı ile gidecek olanlara karşı İzmir Marşı ile gelecek olanlar adaleti değil intikamı isteyenlerdir! Sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla haksızlığa uğradığını düşünen Gezen nasıl bir haksızlık yaşadı bilmiyoruz. İşin özünde muhataplarına karşı üstten bakan küstah tavırlarıyla dindar-muhafazakar çevreleri her fırsatta tahfif ve tahkir edenler haksızlığın kitabını yazanlardır!

Müjdat Gezen gibilerinin anlamakta güçlük çektikleri şey kendilerini ülkenin sahibi gibi görme saçmalığından kurtulamamalarında saklı! Toplumun geniş kesimlerini kendileri gibi olmaya zorlayanların Mehter ve İzmir marşları arasında kurdukları analoji aslında hiçbir şey ifade etmiyor. En fazla kininden nereye saldıracağını bilmeyen bir zavallının veryansınlarını dinlemiş oluyoruz! Türkiye ise aklın ve kalbin değil marşlar arasında sıkışmış hamasi bir kavganın içerisinde oradan oraya sürüklenip duruyor!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum