1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. “Muhasebe Ayı” Ramazan’ın Sonuna Yaklaşırken
“Muhasebe Ayı” Ramazan’ın Sonuna Yaklaşırken

“Muhasebe Ayı” Ramazan’ın Sonuna Yaklaşırken

Haksöz Dergisi yazarları Oktay Altın ve Fevzi Zülaloğlu sonuna yaklaştığımız mübarek Ramazan ayıyla ilgili Haksöz Okulu Youtube Kanalı’nda konuştu.

15 Mayıs 2020 Cuma 00:04A+A-

Haksöz Dergisi yazarı Oktay Altın konuşmasında Ramazan’ın Kur’an’la bütünleşme ayı olduğunu vurgularken Ramazan’ın her zaman yapmakla yükümlü olduğumuz şeyleri “daha fazla” yapmamız gereken bir ay olduğunu söylüyor: “Kur’an’ı daha fazla okumalı, Kur’an’ı daha fazla anlamaya çalışmalı, daha fazla Kur’an’a göre yaşamalıyız”. Konuşmasının devamında Ramazan ayının bir yıl sonu değerlendirmesi şeklinde düşünülmesi gereken bir muhasebe ayı olduğunun altını çizen Altın, orucun insanda meydana getirmesi beklenen olumlu hasletlere dikkati çeken güzel bir hikayeyle konuşmasını noktalıyor.

Bir diğer Haksöz Dergisi yazar Fevzi Zülaloğlu ise konuşmasında “orucun hedefinin takvamızı takviye etmek” olduğunu belirtip, Ramazan ayının bu açıdan bizlere büyük bir imkan sunduğunu ifade ediyor. Ramazan ayında infak, zekat, sadaka ve fitre konusunda Müslümanların adeta birbiriyle yarıştığına dikkati çeken Zülaloğlu Ramazan ayının Allah’a sadakatin zirvesi olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT