1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Muhammed Esed'in "İslam’da Yönetim Biçimi" Eseri Çıktı!
Muhammed Esed'in "İslam’da Yönetim Biçimi" Eseri Çıktı!

Muhammed Esed'in "İslam’da Yönetim Biçimi" Eseri Çıktı!

Muhammed Esed'in yönetim tartışmalarına ciddi katkı sağlayan "İslam'da Yönetim Biçimi" kitabı Ekin Yayınları tarafından yayımlandı!

24 Şubat 2016 Çarşamba 14:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muhammed Esed, Kur'an ve sahih hadislerden çıkaracağımız açık ve kesin siyasal ilkelerin olduğunu; ama belirli bir İslami yönetim biçiminin öngörülmediğini belirtmektedir. Bunun için de İslam toplumunun kollektif iradesini ifade eden İslam Devleti'nin belirli tek bir şeklinin olmadığını, zaman ve şartlara bağlı olarak birçok içtihadi şekillerinin olabileceğini ifade etmektedir.


Sorunun, despotik yaklaşımları meşrulaştıran, kadını siyasal yaşamdan tecrit eden, ilk hilafet dönemini biçimsel olarak sembolleştiren yüzeysel yaklaşımlarla çözülemeyeceğini belirten Esed; çözümün halkın dini duygularını okşamak için İslam'ı devlet dini ilan ederken veya "Din İşleri Başkanlığı" gibi kurumlar oluştururken bile anayasal ilkeleri batılı parlamenter demokrasilere öykünerek belirleyen taklitçi ve laik tutum ve anlayışlardan da beklenilemiyeceğini vurgulamaktadır.


Esed'e göre İslam Devleti; kabile, ulus, vatan gibi bağların değil; iyilik, hak ve adalet gibi vahyi değerler üzerine bina edilen toplumsal kardeşlik zeminini esas alan ve bu zeminin üzerine kurulan İslam toplumunun siyasal birliğidir.
Bu kitap, 'İslami Yönetim Biçimi' hakkında düşünce ve yaklaşımlarımıza ciddi açılımlar sağlayacak önemli tartışma başlıkları açıyor.

esed1.jpg

İslam’da Yönetim Biçimi

MUHAMMED ESED

Basım: Şubat 2016

Isbn: 9786055146283

128 Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap, facebook/ekinkitap 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum