1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhalif basın CHP ve İYİ Parti'den para alarak yayın yaptığını kabul etti
Muhalif basın CHP ve İYİ Parti'den para alarak yayın yaptığını kabul etti

Muhalif basın CHP ve İYİ Parti'den para alarak yayın yaptığını kabul etti

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Muharrem İnce'nin Halk TV, Tele1 ve KRT'yi CHP ile İYİ Parti'nin fonladığını iddia etmesinin ardından kanalın para aldığını kabul etti.

12 Ağustos 2022 Cuma 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Halk TV, KRT ve Tele1 kanallarının CHP ve İYİ Parti tarafından maaşa bağlandığını iddia etmişti.

Daha sonra bir açıklama daha yaparak Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a yüklenen İnce, "Ben şerefimin üzerine yemin ederim ki her ay aylık alıyorsun. Sende şeref varsa yemin et almadığına. Ya da alıyorsan kaç para alıyorsun? Uyanık... Önce bunu açıkla tetikçiliği bırak" dedi.

İnce'nin sözlerine canlı yayında cevap veren Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "CHP ile zaman zaman yaptığımız hizmet anlaşmaları var. Onların mitingini canlı olarak yayınladığımız zaman bunun karşılığında bir bedel alıyoruz" dedi.

Tele 1 Televizyonu'nda açıklamada bulunan Merdan Yanardağ, "Değerli izleyiciler iddia şu. TELE 1, Halk TV ve KRT Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'den her ay düzenli olarak her ay para alıyormuş. İddia bu. Tele 1 ve tüm televizyon kanallarının bütün gelirleri reklam ve sponsorluk gelirleridir ve biz bazı hizmet satış anlaşmaları da yapıyoruz. Bunların içinde siyasi partiler de var. Demokratik siyasetin içinde yer alan muhalif partiler bunlar. İktidar partilerini reddediyoruz. CHP ile zaman zaman yaptığımız hizmet anlaşmaları var. Ne yapıyoruz? Onların mitingini canlı olarak yayınladığımız zaman bunun karşılığında bir bedel alıyoruz. Elde ettiğimiz gelirler ise masraflarımızın yüzde 1’i bile değil. Tele1 genel olarak izleyenlerinin desteğiyle ayakta kalan bir kanal. O nedenle dünyanın en şeffaf finansman modeline sahip bir kanal." ifadelerini kullanarak partilerden para alarak yayın yaptıklarını doğruladı.

Kamuoyuna muhalif olmanın getirmiş olduğu özgürlük ile istedikleri gibi yayın yapabildiklerini iddia eden basın yayın kuruluşlarının siyasi partilerle olan ilişkileri topluma güven vermemeye devam ediyor. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum