1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhalefet etmenin de bir onuru olması gerekmiyor mu?
Muhalefet etmenin de bir onuru olması gerekmiyor mu?

Muhalefet etmenin de bir onuru olması gerekmiyor mu?

İktidarın her eylemine muhalefet etme saikiyle davranan Karar Gazetesi Taksim’de yürüyüş yapmakta ısrar eden cinsi sapıklara polisin müdahalesini eleştirirken sapkınlığa kalkan olmuş!

28 Haziran 2021 Pazartesi 14:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Karar Gazetesinin bugün yaptığı bir haber iktidara muhalefet etme saikinin bazı kesimleri ne kadar yanlış tutumlara sevk edebildiğinin bir göstergesi oldu. Taksim’de dün LBGT adıyla örgütlenen cinsi sapıkların yürüyüş yapma ısrarına karşın polisin müdahalesini orantısız müdahale şeklinde sunan Karar, sapkınların eylemine dair tek bir olumsuz kelime kullanmadığı haberinde polisin tutumunu ise kıyasıya eleştirdi.

Haberde kullanılan başlık ise cinsi sapıkların hamisi misyonunu üstlenmiş CHP’nin konuya ilişkin tepkisinden alınmaydı: “Zorbalık!” Karar’ın haber metnine giriş cümlesi konuya nasıl da taraf olduğunu ortaya koyuyordu: Taksim'deki1374385.jpg Onur Yürüyüşü'ne, polisin sınırları zorlayan müdahalesi damga vurdu.” 

Sapkınlık eylemine dair hiçbir eleştirinin yer almadığı, dolayısıyla açık biçimde ifsadın sözcülüğünü üstlenmiş bir ‘haber’ ile karşı karşıyaydık.

Bu yaklaşım tarzı eğer iktidara muhalefet mantığıyla yapılıyorsa abartılı, ölçüsüz ve haksız bir tutum teşkil etmekteydi. Yok, eğer doğrudan “sapkınların yürüyüş yapma hakkı” mantığına dayanıyorsa bu tek kelimeyle berbat bir durum, tam bir onursuzluktu!

HABERE YORUM KAT

19 Yorum