1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Moskova’da anlamlı eylem: Öldürmeyeceksin!
Moskova’da anlamlı eylem: Öldürmeyeceksin!

Moskova’da anlamlı eylem: Öldürmeyeceksin!

Genç bir kadın on emirden yaptığı alıntıyla Putin’in katliamlarını telin etti!

16 Mart 2022 Çarşamba 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’den Filistin’e Arakan’dan Doğu Türkistan’a son olarak Ukrayna'ya kadar uzanan inanılmaz zulümlere şahitlik ediyoruz. Yaşanan bunca zulme rağmen mazlumların çığlıkları duyulmuyor bile… Yine insanlığın ortak vicdanını hatırlatan işlere imza atılıyor!

Moskova’da genç bir kadın tek başına Putin’in katliam politikalarını dünyaya duyurmak için anlamlı bir eylem gerçekleştirdi. Komünist dönemin dinsizleştirme politikalarına karşı sembolik mekanlardan birisi olan Kurtarıcı İsa Katedrali, Ortodokslar için oldukça önemli bir mekan.

Stalin tarafından iki defa yıkılmak istenen Katedral bir türlü yıkılamasa da ciddi tahribata uğratılıyor. Yıkılamaması ise dindar Ruslar tarafından ilahi bir müdahale olarak tahayyül ediliyor. Katedral, komünizm sonrası dönemde devletin dinle tekrar barışması açısından da önemli bir konuma sahip. 2000 yılında tekrar ibadete açılan kilise şuan Rus Ortodoksluğunun de en önemli mekanlarından.

Bu durumun farkında olan genç bir kadın dinin devlet tarafından araçsallaştırıldığı ve meşruiyet zemini olarak kullanılmaya başlandığı Putin rejiminin büyük çelişkisine dikkat çeken bir protesto gerçekleştirdi.

Serbestiyet tarafından paylaşılan foto-habere göre Moskova'daki Kurtarıcı İsa Katedrali'nin önünde gerçekleştirilen protestoda Hristiyanlığın on emirinden altıncısını alıntılayan genç kadın “Öldürmeyeceksin” yazılı bir pankartla Ukrayna’nın Rusya tarafından işgalini telin etti!

Dini bir referansla sembolik bir mekan önünde gerçekleştirilen eylem Putin rejiminin iki yüzlülüğünü ve katliamlarını bir kere daha tüm dünyaya haykırmış oldu. Genç kadın beklendiği üzere protestosunu gerçekleştirirken gözaltına alındı!


On Emir:

1- Seni Mısır’dan, köle olduğun ülkeden çıkaran Tanrın RAB benim. Benden başka tanrın olmayacak.

2- Kendine yukarıda gökyüzünde, aşağıda yeryüzünde ya da yer altındaki sularda yaşayan herhangi bir canlıya benzer put yapmayacaksın. Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın.

3- Tanrın RAB ‘bin adını boş yere ağzına almayacaksın. Çünkü RAB, adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır.

4- Şabat Günü’nü kutsal sayarak anımsa. Altı gün çalışacak, bütün işlerini yapacaksın. Ama yedinci gün bana, Tanrın RAB ‘be Şabat Günü olarak adanmıştır.

5- Annene babana saygı göster. Öyle ki, Tanrın RAB ‘bin sana vereceği ülkede ömrün uzun olsun.

6- Adam öldürmeyeceksin.

7- Zina etmeyeceksin.

8- Çalmayacaksın.

9- Komşuna karşı yalan yere tanıklık etmeyeceksin.

10- Komşunun evine, karısına, erkek ve kadın kölesine, öküzüne, eşeğine, hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum