1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Modernizmde yeni aşama: Eğlence amaçlı uyuşturucu üretimi!
Modernizmde yeni aşama: Eğlence amaçlı uyuşturucu üretimi!

Modernizmde yeni aşama: Eğlence amaçlı uyuşturucu üretimi!

Almanya’da Kasım ayında ekilen kenevir Ocak ayında ilk hasatla beraber eğlence amaçlı kullanım için satışa sunulacak. Küresel krizi aşma ve sekülerliği kalıcı hale getirmek isteyen partiler, kenevir üretilmesi gerektiğinde anlaştı.

12 Ocak 2022 Çarşamba 09:03A+A-

Fatih Demir/HAKSÖZ HABER

Yeni Alman koalisyon hükümeti eski Almanya Başbabakanı Merkel’in, Almanya Hristiyan Demokrat Birliği partisinin yıllarca engellediği yasayı yürürlüğe koydu. Almanya'nın Dresden şehrinde kenevir bitkisi eğlence amaçlı olarak tüketilmek üzere yetiştirildi ve hasat için gün sayılıyor.

Alkolün seküler dünyanın vazgeçilmez içeceği olduğu batı dünyasında, kenevir üretimi ile beraber eğlence için vazgeçilebilecek şeyler arasında akıl ve fiziksel sağlıkta yer alıyor.

Alkol tüketiminin yüksek olduğu Avrupa ve Amerika kıtasında suç oranlarının, aile içi şiddetin, gasp ve yaralama olayları ile evsizlerin sayısının arttığı bilinirken, kenevir tüketimi de yasal bir çerçevede kamuoyuna sunuluyor. Amerika kıtasının “özgürlükçülüğünü” takip eden Almanya da uyuşturucu üretimi ve tüketimini yasal hale getirerek bu noktada da sekülerlikten geri kalmayacağını ifade etti.

Kimi ülkelerde uyuşturucu kullanımı yasal hale getirilirken yasalar ile meşrulaştırılan içecekler arasına kenevir de dahil edildi.  

İnsan sağlığına önem verdiğini iddia eden bugünün modern ve çağdaş ülkeleri, bir zamanlar sağlığa zararlı olduğunu bilmesine rağmen tütün tüketimini arttırmanın yollarını reklam pazarı ile aşmıştı. Bugün de eğlence amacıyla kenevir tüketilmesinin önündeki yasal engeller kaldırılıyor.  

Almanya'da koalisyon hükümetini oluşturan partiler, eğlence amaçlı esrar satışını ve kullanımını yasal hale getirme konusunda iktidara gelmeden hemen önce anlaşmıştı.

Koalisyon hükümetinin Tarım Bakanı Cem Özdemir de geçtiğimiz günlerde Alman medyasına verdiği bir demeçte, esrarın yasallaşmasıyla birlikte sektörde gözle görülür bir canlanma olacağını söylemişti.

“Nasıl olsa içmek isteyen bulup içiyor” diye düşünen Alman hükümeti, esrarın yasallaşmasıyla suç örgütlerinin elindeki kozun azalacağını ve devletin bu yolla daha fazla gelir vergisi elde edeceğini düşünüyor.

Ticari kaygıların ön plana çıktığı Avrupa ülkelerinde, küresel kriz dönemine giren dünya için yeni pazarlar oluşturulmaya çalışılıyor. Birçok Alman şirketi ve birey şimdiden esrar üretim alanı için başvurularda bulunmaya başladı. Berlin merkezli Demecan şirketinin yöneticisi Constantin von der Groeben ABD merkezli Associated Press’e verdiği demeçte, kenevir ekimine başladıklarını, gelecek yıl bir ton kuru kenevir üretimi gerçekleştireceklerini söyledi.

Hâlihazırda kenevirin eğlence amaçlı kullanımı Kanada ve ABD gibi ülkelerde yasal çerçeveler ile güvence altına alınmış durumda. Avrupa ülkeleri de hızla Amerika kıtasına yetişmeye çalışırken, suç oranlarını arttıracağını, kullanımının yaygınlaşacağını, sağlık gibi alanlarda krizler oluşturabileceğini ve en önemlisi kullanıcının beyinsel aktivitelerine zarar verirken bağımlılık yapan bir madde olan esrarın kullanımını savunarak, ahlaki değerlerin zayıflamaktan da öte yıkılmaya başladığı endişelerini haklı çıkarıyor.  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum