1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mizah denilerek İslami değerlerin aşağılanması kabul edilemez!
Mizah denilerek İslami değerlerin aşağılanması kabul edilemez!

Mizah denilerek İslami değerlerin aşağılanması kabul edilemez!

Türkiye’de yaygınlık kazanan stand-up kültürü ciddi bir yozlaşmaya sebep oluyor…

03 Ekim 2023 Salı 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Stand-up olarak ifade edilen eğlence kültürü ABD başta olmak üzere batılı ülkelerde oldukça yaygın. Eleştirel düşünme biçiminin bir ürünü olan stand-up özellikle siyahilerin kendilerini ifade etme aracı olarak iş gördü. Günümüzde ise daha farklı bir yönü ile dikkat çekiyor...

Batıda ortaya çıkıp batı dışı dünyaya ihraç edilen birçok şey gibi stand-up da Türkiye’de laik-seküler kesimin oyuncağı olmuş durumda. Toplumun değerlerine saygınlık çerçevesinde üretilebilecek olan bir sanat formu olarak stand-up Türkiye’de gün geçtikçe müptezel bir iş haline geliyor.

Dini değerlerin aşağılanması oldukça normal bir işmiş gibi hareket eden isimlerin stand-up diyerek İslami değerleri aşağılaması kabul edilemez! Hz. Musa ve Hz. Muhammed’i (as) hedef almak "şimdilik" kolay olmadığı için es geçiliyor ancak Hz. Adem’e (as) yönelik her türlü iğrençlik normal karşılanıyor!

Yavuz Günal isimli kişinin gösterisi bu duruma örnek verilebilir:

Okuyucularımızın affına sığınarak paylaştığımız bu görüntüler Türkiye’de artık bir peygambere bu kadar kolay hakaret edilebileceğini kanıtlıyor. Sınırsız bir şekilde tüm değerlerin kolaylıkla aşağılanabildiği bir dünya stand-up kültürüne kendisini ait hissedenlerin özlemi olabilir. İnsanların değerlerine yönelik saygınlığı birlikte yaşam için vazgeçilmez olarak görenlerse buradaki soytarılığın farkında. Allah’ın resullerine yönelik saygısızlığın sonuçlarını ise herkes biliyor!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum