1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MHP’yle Ortaklığın Bedeli
MHP’yle Ortaklığın Bedeli

MHP’yle Ortaklığın Bedeli

Rıdvan Kaya, Haksöz-Haber için kaleme aldığı yazısında, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Kenan Alpay ve Mehmet Ocaktan hakkındaki beyanlarını değerlendiriyor.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:40A+A-

Rıdvan Kaya’nın yazısı şöyle:

Büyük harflerle konuşmak MHP adına söz söyleyen herkesin ortak özelliği adeta! Başta adı itibariyle de devletlû genel başkanları olmak üzere ağızlarını her açtıklarında hakaret, aşağılama ve tehdit cümleleri birbiri ardına dökülmekte. Sadece devletin değil, cihanın da sahibi bir edayla had bildirmeye bayılıyorlar.

Gazetecilere yönelik tehditkâr üslubun MHP’nin siyaset dilinin ayrılmaz bir parçası olduğu çok açık. 24 Haziran genel seçimleri sonrasında Devlet Bahçeli’nin yazarlar listesi yayınlatmış bir siyasetçi olduğunu düşündüğümüzde MHP sözcülerinin doğrudan gazetecileri hedef alan sözler sarfetmelerini garip karşılamamak gerek. Bu yüzden de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın son yaptığı açıklamada Mehmet Ocaktan ve Kenan Alpay hakkında kullandığı ifadelere şaşırmıyoruz. Bilakis buyurgan ve saldırgan bir zihin yapısını deşifre eden bu sözlerin sahibine yakıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Anlamakta, anlamlandırmakta zorlandığımız şey iktidara sempati duyan çevreler nezdinde bu zihniyetin hala ‘engin bir hoşgörü’ ile karşılanması ve itibar görmesi!

(…)

Yazının devamı >>>