1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MHP’li Çankırı Belediyesi “İstiklal Mahkemesi” kurup milleti darağacına da yollayacak mı?
MHP’li Çankırı Belediyesi “İstiklal Mahkemesi” kurup milleti darağacına da yollayacak mı?

MHP’li Çankırı Belediyesi “İstiklal Mahkemesi” kurup milleti darağacına da yollayacak mı?

Çankırı Belediyesi "Atatürk'ün şehri ziyaret edişi ve 'Şapka Devrimi'nin 98'inci yıl dönümünü" törenle kutladı. 

24 Ağustos 2023 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Basında yer alan habere göre “Atatürk'ün Çankırı’yı teşriflerinin ve 'Şapka Devrimi'nin 98'inci yıldönümünü“ münasebetiyle yapılan törende oldukça ilgi çekici sözler sarf edilmiş. Şüphesiz ki Kemalist devrimlerin en akıl dışı ve en gaddar olanları harf ve şapka ile alakalı olanlarıdır.

Kemalistler açısından harf üzerine yapılan değişikliği anlamak mümkündür. Arapça harfler değiştirilerek aslında bütün bir toplumun düşünce dünyası Batılı değerlere göre değiştirilmeye zorlanmıştır. Gaddarlığın bu kadarı yeterli gelmezken Kemalizm’in militarist modernleşme öğretisinin ne kadar sığ bir mantık üzerine inşa edildiğini gösteren dayatma ise şapka devrimidir.

Hala yürürlükte olan bu kanuna göre tüm toplum Batıların taktığı şapkayı kafasından çıkarmamalıdır. Batılılaşmanın bu kadar şekilci bir formda uygulandığı az devrim bulunur… Alimleri idam sehpasına götüren bu zorbalık Türkiye toplumunun en derin yaralarından da birisidir. Çankırı’nın MHP’li Belediye Başkanı ise artık kimsenin uymadığı bu kanunu kutlamak için kendisine vesile bulmuş.

Atatürk'ün “Çankırı’yı teşriflerinin ve 'Şapka Devrimi'nin 98'inci yıldönümünü“  sebebiyle yapılan törende konuşan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Atatürk'ün büyük bir zihniyet devrimi yaptığını belirterek, "Tarihimize baktığımızda şan, şöhret, onur, güçten bahsederiz. Lakin biz Türk milletine en çok yakışan hür, bağımsız ve özgür yaşamayı tercih etmemizdir. İşte bu bağımsızlık yolunda, istiklal yolunun ve Şapka İnkılabı'nın önemli noktalarından birisi de gururla söylüyorum, memleketimiz Çankırı'dır. Bu toprakların evlatları, yarenleri her daim milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasi hareketinin destekçisi olmuştur" dedi.

Şapka dayatması sebebiyle işlenen cinayetler hala hafızalarda tazeyken bu günü kutlamak Müslümanların acılarıyla dalga geçmektir. Şapka devrimini kutlayacak kadar aklınızı şaşırdığınıza göre sormak istiyoruz:

MHP’li Çankırı Belediyesi “İstiklal Mahkemesi” kurup milleti darağacına da yollayacak mı?

Zira şapka zorbalığının devamında adı mahkeme olan ama hukuk ile uzaktan yakından alakası olmayan İstiklal Mahkemeleri gelmektedir. İsmail Hakkı Esen eminiz ki elinden gelse bunu da yapar!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum