1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MHP’li belediye yardım giysilerini ‘milli ekonomiye kazandırmak’ için satmış
MHP’li belediye yardım giysilerini ‘milli ekonomiye kazandırmak’ için satmış

MHP’li belediye yardım giysilerini ‘milli ekonomiye kazandırmak’ için satmış

Alanya Belediyesi ihtiyaç sahipleri için bağışlanan kıyafetleri 580 bin liraya sattı. MHP’li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel uygulamayı, “Milli ekonomiye kazandırıyoruz” diyerek savundu.

10 Nisan 2022 Pazar 15:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Belediyelerin kamuoyunun eleştirilerine rağmen ısrarla sürdürdükleri yanlış uygulamalara bir yenisi eklendi. Toplumun tepkisini çeken eylemlerine bir de kılıf bulan belediyeler tepkilerin hedefinde.

MHP’li Alanya Belediyesi’nin yardım için toplandığı iddia edile ikinci el kıyafetleri satışa çıkardığı ihalesi tepki çekti. Belediyenin, ilçede bulunan 276 giysi kumbarasında biriken ikinci el giysileri ihaleyle AJ International Group İthalat İhracat Sanayi Limited Şirketi’ne verdiği öğrenildi. Üç yıllık ihalenin bedelinin 580 bin TL olduğu belirtilirken Alanya Belediyesine tepki gösterildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ise kendisine bu konuda yöneltilen sorulara: “100-200 parça gidiyor. Milli ekonomiye kazandırıyoruz” cevabı vermesi dikkat çekti.

Nisan ayı belediye meclis toplantısında, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e, insanların manevi duygularla bağışladığı ve ihtiyaç sahiplerine gittiğini düşündüğü kıyafetleri neden ihale ile satışa çıkardığı sorulurken ihalenin iptal edilmesi gerektiği belirtildi. Alanya Belediye Başkanı Yücel ise, ‘Günde 100-200 parça gidiyor. Milli ekonomiye kazandırıyoruz’ yanıtı vererek yapılan eylemin iyi bir amaca hizmet ettiğini söylemesi tepki çekti.

Konunun gündem olmasının ardından iddialara yanıt veren MHP Alanya Belediye Başkanı Yücel, “Gönül Pınarı’nda giysi koyacak yerimiz yok. Biz ekonomiye kazandırmak için 276 noktada bunu topluyoruz. Zaten devletin sıfır atık ile ilgili projesi var. Herkesin kıyafeti toplanıyor ve milli ekonomiye kazandırılıyor. Aynı çöp atığı gibi.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum