1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Bozacının şahidi şıracı..."
"Bozacının şahidi şıracı..."

"Bozacının şahidi şıracı..."

Fatih Altaylı, Hamas hakkındaki ahlak dışı sözleri sebebiyle Ekrem İmamoğlu'na destek çıktı.

30 Nisan 2024 Salı 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

"Toplumda uygunsuz işleri yapanlar kendi haklılıklarını, benzer kişileri göstererek savunmaya çalışırlar."

"Meyhaneciden kefil istemişler, bozacıyı göstermiş" atasözünün açıklamasını Vikisözlük bu şekilde veriyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde CNN'e verdiği bir röportajda Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanımlamıştı:

"Hamas tabii ki bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail'de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür," 

Ekrem İmamoğlu'nun bu akıl ve ahlak dışı sözleri Gazze halkının yedi aydır maruz kaldığı katliamı temize çıkarmanın bir yolu sadece. İmamoğlu bu sözleriyle aslında Gazzelilerin 100 senedir maruz kaldıkları zulme karşı direnme haklarını gayrı meşru ilan ederken Siyonist çetenin katliamlarına ise meşru bir zemin sunmuş oluyor. 

İmamoğlu'nun bu açıklamalarına tepkiler sürerken Türkiye'de ırkçı, İslam düşmanı gazeteciliğin öncü ismi Fatih Altaylı'dan İmamoğlu'na destek açıklaması yapıldı.

"Ekrem İmamoğlu haklı. Saldırıp bin tane sivili öldürürsen terör örgütü olursun. Ben Hamas'ı da terör örgütü olarak görüyorum, Netanyahu ve çevresini de terör örgütü liderleri olarak görüyorum." sözleriyle İmamoğlu'na destek veren Altaylı'nın Netanyahu hakkındaki sözleri de kimseyi yanıltmasın.

Emperyalist devletlerin desteği sebebiyle Netanyahu hakkında kimin ne dediği umursanmıyor. Ancak çıkıp Hamas'a "terör" iftirasında bulunursanız mazluma bir çelme de siz takmış oluyorsunuz. İmamoğlu ve Altaylı'nın bu işten keyif aldığına ise şüphe yok!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum