1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’nin Hamas düşmanlığı Siyonist uşaklığından mı kaynaklanıyor?
CHP’nin Hamas düşmanlığı Siyonist uşaklığından mı kaynaklanıyor?

CHP’nin Hamas düşmanlığı Siyonist uşaklığından mı kaynaklanıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Hamas'a "katliamcı" derken CHP hala Hamas'ın kimliğini ve Filistin mücadelesindeki asli konumunu tartışmaya devam ediyor.

20 Mayıs 2024 Pazartesi 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Özgür Özel henüz genel başkanlığa seçilmediği dönemde dahi Hamas için “terör örgütü” ifadesini kullanmıştı. Özel, 7 Ekim’den bu yana birkaç kere Hamas’a yönelik ağır ithamlarda bulundu. Son olarak ise Özgür Özel, “Hamas için terör örgütü” ifadesini kullanmadığını iddia ederek geçmişte söylediklerini yalanlayan bir tutum sergilemişti.

Türkiye toplumunu karşısına almamak için ikiyüzlü bir politika benimseyen CHP’de aslında hiçbir şeyin değişmediğini görmek gerekiyor. CHP’liler için Hamas hala bir “terör örgütü” ve Filistin’deki meselendeki esas sorun Siyonistlerin katliamlarına değil Hamas’a dayanıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Hamas'a "katliamcı" derken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Fidan’ın “kuvayı milliye” benzetmesini eleştiriyor. Hamas’a “terör örgütü” dememek için kendisini epey zorlayan Uzgel aynı zamanda Hamas’ın Filistin mücadelesine zarar verdiğini de ifade ediyor.

Siyonistler dünyanın dört bir yanında protesto edilirken kimse Hamas’ın kim olduğunu tartışmıyor. Türkiye’de bu tartışmanın gerçekleşiyor olmasının esas sebebi ise CHP’nin nefret dolu ideolojisinden kaynaklanıyor. Uzgel’in açıklamaları da gerçek görüşlerini ne kadar gizlemeye çalışırlarsa çalışsınlar mücahitlere duyulan nefreti kanıtlıyor.

ABD gibi bir ülkede dahi insanlar Siyonistlere karşı meydan ve kampüsleri doldurmuşken CHP’nin hala Hamas’ı tartışıyor olması Siyonist uşaklığından mı kaynaklanıyor? Sorunun cevabını okurlarımıza bırakıyoruz…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum