1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Metroda sigara içenleri Suriyeliler diye servis edenler hakkında işlem yapılacak mı?
Metroda sigara içenleri Suriyeliler diye servis edenler hakkında işlem yapılacak mı?

Metroda sigara içenleri Suriyeliler diye servis edenler hakkında işlem yapılacak mı?

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki metroda sigara içtikleri için tartışma yaşadıkları kişilerle kavga etmeye başlayan kişilerin, Suriyeli olduğu iddiası valilikçe yalanlanınca; Suriyelileri hedef alan sosyal medya provokatörleri sessizliğe gömüldü.

09 Mayıs 2022 Pazartesi 18:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Acemler Metro İstasyonu'nda iddiaya göre, bir grup genç metroda sigara içmek istedi. Bunu gören metrodakiler, duruma tepki gösterince aralarında tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Kavga metronun dışına sıçrarken, görgü tanıkları durumu polis ekiplerine bildirdi. Adi vakadan sayılabilecek bu durum sosyal medyada “Suriyeliler metroda sigara içmek istedi” şeklinde servis edildi.

Gerçeklerle ilişkisini kesen ırkçı kesimler de bu yalan ve çarpıtılmış olduğu açıkça belli olan habere, balıklama atladı. Suriyeliler hakkında edilmedik küfür, hakaret ve nefret söylemi kalmayana kadar içlerindeki kötülüğü sosyal medyaya zerk edenler, Bursa Valiliğinin yaptığı açıklama sonrası ‘ölü rolüne’ büründü.  

Olay yerine gelen polis ve güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle kavga son bulurken, Bursa Valiliği yaptığı açıklamada, kişilerin birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Bursa Valiliği, olaya karışan kişilerin Türkiye uyruklu olduğunu belirtirken, sosyal medyada gün boyu Bursa’daki olaylar üzerinden Suriyeliler hedef alındı. Gerçeklere karşı kör ve sağır kalan ırkçı kesimlerin bu denli pervasız söyleme başvurdukları ve istedikleri gibi küfür ettikleri, yalan haber ürettikleri sosyal medya hakkında, çıkarılması beklenen kanunun gecikmeden yürürlüğe alınması gerektiği yorumları yapılıyor.

 

Suriyeliler hakkında provokatif paylaşımda bulunan sosyal medya hesaplarından bazılarının paylaşımı,

bursa-3333.jpg

 

Bursa Valiliğinin ilgili açıklaması,

bursa-valiligi.jpeg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum