1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Mesnetsiz haberciliğin Türkiye temsilcisi: Cumhuriyet!
Mesnetsiz haberciliğin Türkiye temsilcisi: Cumhuriyet!

Mesnetsiz haberciliğin Türkiye temsilcisi: Cumhuriyet!

Cumhuriyet gazetesi bir şekilde din veya dindarları hedef göstermeye devam ediyor!

14 Ocak 2021 Perşembe 11:09A+A-

HAKSÖZ HABER


Cumhuriyet gazetesinin içeriğini her gün takip ederseniz şu konularla karşılaşmanız kaçınılmazdır:

  1. M. Kemal Atatürk’ü öven bir yazı veya haber
  2. Bir şekilde din veya dindarları hedef almak

Eğer ki bu ikisi yoksa Cumhuriyet yönetiminin başına bir iş gelmiş demektir! Ama ne olacak ki! Nasılsa kimse hesap sormuyor mantığı ile hareket eden sol-Kemalistler delile gerek görmeden hedef göstermeye devam ediyorlar.

Kadrosunda Barış Terkoğlu gibi kadrolu müfterileri muhteva eden Cumhuriyet için yalan söylemek habercilik mantığının temelidir. Yalan için ise başvurulması gereken bir şey yok haliyle. Sadece haberi yazan muhabir veya editörün hayal gücüdür önemli olan!

AKP’de eğitim veren” şeklinde ne denmek istendiği bile anlaşılmayan bir ifadeyle tanıtılan bir Twitter kullanıcısının paylaşımlarına dayanarak yapılan son haberde ise yine cemaat düşmanlığı üzerinden dindarlar hedef alınıyor. Neye göre yazıldığı bile belli olunmayan haberin başlığı ise yargılayıp, mahkum etmeye hazır: Maliye'de cemaat zorbalığı: Vergi denetimcisi Süleymancılar esnafa haksız ceza yağdırıyor

Durum böyle olunca Cumhuriyet’in din veya dindarlar ile alakalı konularda objektif olduğunu kim öne sürebilir. Üzerinde tartışmaya imkan sağlayan verilerden bile yoksun haberler sadece karalama çabasıyla hareket edildiğini gösteriyor. Bunun adı gazetecilik değil olsa olsa vandalizmdir!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum