1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Merkez Bankası’nda yapılan değişiklikler neyin göstergesi?
Merkez Bankası’nda yapılan değişiklikler neyin göstergesi?

Merkez Bankası’nda yapılan değişiklikler neyin göstergesi?

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük ve Para Politikaları Kurulu'nun üyesi Abdullah Yavaş görevden alındı.

14 Ekim 2021 Perşembe 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de bir zamandır ekonomi yönetiminde stabil bir durumundan söz etmek mümkün değil. Ekonomi finans mevzu bahsi toplum için çok bilinmeyenli bir denkleme benziyor. Konu ile alakalı kavramlara dahi tam olarak hakim olmayan insanlar yapılan görev değişiklikleri ve dolardaki durdurulamaz artış arasında neye uğradıklarını şaşırmış durumdalar.

Dövizde yaşanan dalgalanmanın gündelik harcamalar olmak üzere en küçük finansal hareketi bile derinden etkilediği çarşı pazar fiyatlarıyla anlaşıldı. Enflasyonun resmi olarak %20 seviyesine çıkmış olması TL’nin erimeye devam ettiğini ortaya çıkartıyor.

Netice olarak bir yerlerde bir sıkıntı söz konusu. İnsanlar bugünden yarına sorunun ortadan kaldırılmasını dahi beklemiyor. Sadece düzelme emarelerinin bile oldukça olumlu etkisi olacağını görmek lazım. Peki bu emareleri görmek mümkün mü?

Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Naci Ağbal geçmişte AK Parti kadrolarında yer almış bir isim olarak güven veren adımlar atmıştı. Bir nebze dahi olsa yaşanan dengelenme Ağbal’ın görevden alınmasıyla ortadan kalkmış ve hız treni misali yükseliş tekrardan yaşanmıştı. Bir hafta içerisinde 9 TL olan dolar kuru 9 rekorunu da kırarak MB’de yaşanan son görevden almalarla 9.14 seviyesini gördü ne yazık ki.

MB Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük, Semih Tümen ve PPK Kurulu üyesi Abdullah Yavaş görevden alınması sonrasında yaşanan yükselme haliyle bu isimlerinde neden görevden alındığı sorularını da beraberinde getirdi. Reuters tarafından yapılan incelemede özellikle Uğur Namık Küçük’ün Naci Ağbal’a yakın bir isim olarak onun gidişinden beri yapılan düzenlemelerden rahatsız olduğu ileri sürüyor.

Hulasası ekonomik olmayan siyasi kararların sonucu olarak bu noktaya gelmiş gibi gözüküyoruz. Faiz ile mücadele parolasıyla başlayan yolculuk strateji eksikliği sebebiyle oldukça problemli bir yere doğru gidiyor.  Son görev değişiklikleri ise en ufak itirazı dile getirenlerin dahi uzaklaştırıldığı sadece yalakaların konuşabildiği bir vasata işaret ediyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut ise az evvel zikredilen kontenjandan hala “faiz lobisi ile mücadele mesajları” vererek hamasetle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Ekonomi de yaşanan gelişmeler liyakatsiz insanların görevlerini nasıl suiistimal ettiklerinin canlı bir örneği olarak karşımızda duruyor!

odatv-image-66-887c95df731049.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum