1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Melih Bulu görevden alındı şimdi kendisini eleştirebilirsiniz!
Melih Bulu görevden alındı şimdi kendisini eleştirebilirsiniz!

Melih Bulu görevden alındı şimdi kendisini eleştirebilirsiniz!

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevini 7 ay sürdüren Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevinden alındı!

15 Temmuz 2021 Perşembe 11:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilmesiyle başlayan süreç oldukça tartışmalı oldu. Önceleri atanma şeklinin var olan işleyişi ve hukuku es geçtiği yönündeki haklılık payı bulunan eleştiriler ardından başlayan gösteriler ile başka bir boyuta taşındı.

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde atmosferi sol gruplar belirlemeye başlayınca hadise basit “atama” eleştirisinden öte bir noktaya geldi. Sol gruplarla birlikte “LGBT” olarak ifade edilen cinsi sapkınların da aktif olarak yer aldıkları eylemler toplumun tepkisini çekmişti.

Türkiye’de en esaslı sorunlardan birisi siyasal-sosyal hadiseleri olay merkezli yaklaşmadan ele almaktan ileri geliyor. Bulu’nun atanma şekli tek başına ele alınması gereken bir durumken Boğaziçi eylemlerinde ortaya konan rahatsız edici görüntüler ayrı bir şekilde ele alınmalıdır. Ancak birileri sizi mutlaka bir tarafa layık görecektir!

Melih Bulu’nun atanma şeklini eleştirirseniz muhalefete, gösterilerdeki gayri ahlaki durumu ve yalan, dezenformasyonla oluşturulmaya çalışılan algıyı eleştirirseniz de iktidara yamanmakla suçlanırsınız! Halbuki her bir mesele onu var eden dinamikler üzerinden ele alınsa ortada bir sorun kalmayacak ama ne yazık ki bu şekilde yaklaşılmıyor! 

Bu bağlamda Bulu’nun atanma şeklindeki sorunlar için yapılan eleştirilerin yanında Boğaziçi gösterilerinde bazı muhafazakar-dindar grupların da dahil olduğu rahatsız edici görüntüler hakkında Haksöz Haber’de analiz haberler yapılmıştı.

Tüm bunların haricinde ise Melih Bulu’nun sürecin başından beri takındığı problemli yaklaşımlar da bahse konu edilmişti. İşte burada esaslı bir konuya geliyoruz. Bulu’nun anlamsız, hikmetten basiretten uzak, sığınmacı tavır alışları dahi sırf atamayı gerçekleştiren makam sebebiyle kimileri tarafından sahiplenildi. Ancak Bulu görevden alındığına göre artık atış serbest! Haydi vakit kaybetmeden eleştiriye başlayın ve görevden alma kararının ne kadar yerinde olduğunu topluma anlatma çalışın!

Melih Bulu görevden alınma haberini duyduğunda da sorunlu yaklaşımını tasdik eden bir tavır alış ortaya koydu. Görevden alındığını kendisine söyleyenlere "oyuna gelmeyin çocuklar, uyuyun" diyen Bulu daha sonrasında paylaşımını kaldırdı. Günün ilerleyen saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştı!

Gece vakti yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle gerçekleşen görevden alma ise eminiz ki ağızlarda kekre bir tat bırakmıştır. Ters köşe olmak şeklinde ifade edilen bu durum aslında daha öncede yaşandı ama şakşakçı olmanın da bir bedeli var öyle değil mi? Melih bulu neden görevden alındı kraldan çok kralcılar izah etsin şimdi!

bogazici-universitesi-rektoru-bulu-gorevden-a-14268835-o.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum