1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Mehmet Görmez: "Sosyal Medya İlmihaline İhtiyacımız Var"
Mehmet Görmez: "Sosyal Medya İlmihaline İhtiyacımız Var"

Mehmet Görmez: "Sosyal Medya İlmihaline İhtiyacımız Var"

Dünyanın kendisine son çağda yeni bir eğlence türü bulduğu ve kötülüklerin hızı ile etkisini arttırdığını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bir sosyal medya ilmihaline ihtiyacımız var.” dedi.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 15:07A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konferans Salonu’nda düzenlenen “Mahremiyet Bağlamında Sosyal Medya ve Aile Forumu”na katıldı.

Dünyanın kendisine son çağda yeni bir eğlence türü bulduğunu ve bunun kötülüklerin hızı ile etkisini arttırdığını vurgulayan Görmez, şu değerlendirmede bulundu:

“İşte bu sosyal medya mecrası, her türlü yalan, iftira sahtekârlık, hakaret, aşağılama, her türlü dedikodu. Bunlar eskiden sâdece iki insanın arasında, bir şehrin, köyün sakinleri arasında kalabiliyordu. Zararı yayılabildiği oranında etkiliydi. Şimdi sosyal medya marifetiyle her türlü gayr-i ahlâkî söz ve davranış bir anda bütün insanlığı kuşatacak hâle geldi. Dünyadaki cennetimiz olan aileyi bu taarruza karşı koruyacak hiçbir savunma gücümüz de yok elimizde. Onun için behemehal Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversitelerimiz, yazarlarımız, düşünce insanlarımızın üzerinde yoğunlaşması gereken önemli konular vardır. Bizim behemehal bir sosyal medya ilmihaline ihtiyacımız var. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hocaları bir araya gelerek, iletişim uzmanları ile birlikte oturarak sosyal medya ilmihali, sosyal medya ahlâkı, sosyal medya hukukuna ihtiyacımız var.”.

Görmez, bu sorunla mücadele için çocuklara ilk çağlardan itibaren sâdece bir bilgi değil, bilinç olarak “mahremiyet ve merhamet” eğitiminin verilmesi gerektiğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT