1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. MEB'i Uyarıyoruz: Bu Sapkın Tören İznik'teki Bir Okulla Sınırlı Değil!
MEB'i Uyarıyoruz: Bu Sapkın Tören İznik'teki Bir Okulla Sınırlı Değil!

MEB'i Uyarıyoruz: Bu Sapkın Tören İznik'teki Bir Okulla Sınırlı Değil!

İznik’teki bir okulda “Ata’yı anma” adı altında ortaya konulan skandal secde ayininin sadece bu yılla ve İznik'teki okulla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

13 Kasım 2019 Çarşamba 18:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bursa’nın İznik ilçesindeki Elbeyli İlköğretim okulunda gerçekleştirilen ve sosyal medyada ifşa olduktan sonra haklı tepkilere konu olan Mustafa Kemal büstü önündeki secde ayiniyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kalırken söz konusu törenin 2016 yılından bu yana bazı il ve ilçelerde gerçekleştirilen bir kalıp program olduğu ortaya çıktı. 

2016'da bir özel okulda yapılan tören

2017 ve 2018 yıllarında iki devlet okulunda gerçekleştirilen törenin aynısı

5974.jpg

5975.jpg

Problem Salt Pedagojik Değil

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada “10 Kasım Atatürk'ü anma programını anlamından uzaklaştırarak, pedagojik açıdan kabul edilemez bir algıya sebebiyet veren söz konusu etkinlikle ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır.” dedi.

MEB’in konuyla alakalı açıklamada bulunması ve İznik özelinde soruşturma yapması olumlu bir adım ancak burada ele alındığı gibi olayın salt pedagojik olmadığı da vurgulanmalı.

Olay salt pedagojik algı gibi tahfif edici, basitleştirici bir kavramsallaştırmaya indirgenmemeli, İznik’teki okulla sınırlı münferit bir hadise denilip geçiştirilmemelidir.

Bakanlık, Müslüman ailelerin inanç umdeleri, İslam akaidiyle açık şekilde çatışan ve çelişen bu törenleri toptan şekilde ele almalı.

MEB’den bu konuyla alakalı daha kapsamlı bir soruşturma ve duyarlılık bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

18 Yorum