1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mazlumder: 28 Şubat Darbesi Mağdurları Serbest Bırakılsın!
Mazlumder: 28 Şubat Darbesi Mağdurları Serbest Bırakılsın!

Mazlumder: 28 Şubat Darbesi Mağdurları Serbest Bırakılsın!

Mazlumder üyeleri, 28 Şubat mağdurlarının hiçbir bahane ve erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istedi.

29 Haziran 2018 Cuma 08:19A+A-

Mazlumder, 28 Şubat mağdurlarının derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulundu. Çalınan hayatların 21 yıldır hesabının sorulmadığı vurgulanan açıklamada, “Kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af dilemeyen bu onurlu insanların Kurban Bayramı’nı aileleriyle birlikte geçirmelerini bekliyoruz” denildi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) üyeleri, 28 Şubat mağdurlarının hiçbir bahane ve erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istedi. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan Mazlumder üyeleri, “Son 28 Şubat olsun”, “Siyasi yargı kararları iptal edilsin”, “Yeter artık” pankartları açtı.

Mazlumder üyeleri Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

resized_7a0db-1f8a1c66mazlum.jpg

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mazlumder Cezaevi Komitesi üyesi Avukat Ömer Faruk Karataş, 24 Haziran seçimiyle yeni bir döneme girildiğini belirterek, “Eski dönemin en önemli sorun alanlarından birisi olan ve etkisi birçok açıdan halen devam eden yargı sorunu ile yargı sorunundan kaynaklanan mağduriyetleri dile getirmek istediklerini” söyledi.

Kişilere karşı işlenen adli suçların af bağlamında bugünlerde tekrar gündeme geldiğini kaydeden Karataş, şöyle devam etti: “Üzerinden geçen 21 yıla rağmen 28 Şubat’ın çaldığı hayatların hesabının sorulmamış olduğunu, 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600’e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri için darbenin devam ettiğini unutturmak olmazdı. 28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük talebiyle bir kez daha buradayız. Cumhurbaşkanı’nın defalarca dillendirdiği, TBMM’de de defalarca gündeme gelen bu hukuksuzluğun yeni dönemde ertelenmeden ilk iş olarak çözülmesini ve 28 Şubat mahpuslarının Kurban Bayramı’nı aileleriyle birlikte geçirmelerini bekliyoruz.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum