1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Matthew Kasırgası: 343 Kişi Hayatını Kaybetti
Matthew Kasırgası: 343 Kişi Hayatını Kaybetti

Matthew Kasırgası: 343 Kişi Hayatını Kaybetti

Son yılların en büyük kasırgası olan Matthew, Küba, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nde büyük yıkıma yol açtı, en az 343 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin 339’u Haiti'den. Kasırga, ABD’nin güneybatısına yaklaştı.

07 Ekim 2016 Cuma 08:26A+A-

Son on yılın en büyük kasırgası olan Matthew nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 343’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 339’u Haiti’den, 4’ü de Dominik Cumhuriyeti’nden.

Kasırga, Küba, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nde büyük yıkıma yol açtı.

Matthew isimli kasırga, 2010 yılındaki depremin ardından Haiti’deki en büyük doğal afet olarak nitelendiriliyor.

Kasırga, ABD’nin güneybatısına doğru yaklaşıyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Matthew isimli kasırganın perşembe günü Florida eyaletinin yakınındaki Bahama adalarını vurduğunu ve hızla Florida’ya yaklaştığını belirtti.

3. kategorideki kasırga Florida’nın Palm Beach kentine 480 kilometre uzaklıkta, 185 kilometre hıza sahip. Kasırganın ABD’ye ulaştığında artarak 4. kategoriye çıkması ve sağanak yağışa sebep olması bekleniyor.

ABD’de kıyı bölgelerinde yaşayanlar tahliye edilirken Georgia, Florida, Güney Carolina ve Kuzey Carolina valileri, eyaletlerinde olağanüstü hâl ilân etti. Yaklaşık 1.5 milyon ABD’liye, güvenli bölgelere gitme çağrısı yapıldı.

matthew_kasirgasi.png

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT