1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Maske fetişizmi toplumun akıl sağlığını tehdit ediyor!
Maske fetişizmi toplumun akıl sağlığını tehdit ediyor!

Maske fetişizmi toplumun akıl sağlığını tehdit ediyor!

Tekirdağ’da maskesiz hapşıran bir kişi bıçaklandı!

09 Temmuz 2021 Cuma 13:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Koronavirüs insan sağlığını tehdit ederken koronavirüs üzerinden oluşturulan algı ise toplumun akıl sağlığını tehdit ediyor! İşin özünde sorunumuz yine aynı; denge yoksunluğu.

Türkiye toplumu sakin kalmayı beceremeyen hadiselere akl-ı selimle yaklaşmakta sorun yaşayan bir toplum. Her toplumsal olayda iki uç köşede kendisini konumlandıran Türkiyelilerin bu ruh halinin çok farklı sebepleri olabilir. En temelde olduğundan farklı davranmak durumunda bırakılan bir toplumun denge sorunu yaşamasının normal olduğunu belirtmek gerek!

Koronavirüse karşı takınılan tutum da bu şekilde gelişti ne yazık ki! Özellikle bazı medya kuruluşları koronavirüsün tesirini ve etki alanını olağanüstü bir şey gibi gösterirken kimi çevreler ise hastalığın bir yalandan ibaret olduğunu öne sürdü.

İnsanlığın yeni bir durumla karşı karşıya olduğu aşikar. Devletlerin durum karşısındaki politikaları da değişkenlik gösteriyor. Tam anlamıyla onlar da ne yapacaklarını bilmiyorlar.

İşin bir de "bilimsellik" boyutu var. Bilimin sağladığı verilerin göz ardı edilemeyecek imkanlar sunduğu aşikar. Ancak yanılmaz olduğunu söylemek mümkün değil. O halde yine aynı yere çıkıyoruz. Kimsenin tam olarak mahiyetini açıklayamadığı hadisede eldeki veriler ışığında mutedil tavır alışlar her anlamda daha sağlıklı bir atmosferin oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Misal olarak maske konusu incelenebilir. Hava yoluyla bulaşan bir hastalığa karşı hava akımının olmadığı kapalı mekanlarda maske kullanımı anlaşılabilir. Açık havada maske kullanımın zorunlu kılınmasının hangi gerekçeye dayandırıldığını ise hala bilen yok!

Tekirdağ’da yaşanan bir meşum bir hadise maske kaynaklı gerginliğin nelere sebep olabileceğine örnek. AA’nın konu ile alakalı aktardıkları şöyle: Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet D,  iddiaya göre seyyar satıcı R.K'nın yanından geçerken hapşırdı. Bunun üzerine R.K, Mehmet D.'ye ağzında maske olmadığı halde hapşırdığı için, "Neden maske takmıyorsun. Virüs var, bu şekilde niçin hapşırdın" diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine R.K, Mehmet D'yi kalçasından bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Hulasası maske üzerinden oluşturulan algı 60 yaşındaki bir adamın bıçaklanarak yaralanmasına sebep oldu. Koronavirüs sağlığımızı tehdit ederken salgın üzerine oluşturulan külliyat ise akıl sağlığımızı ciddi anlamda tehlike altına sokuyor!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum