1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mantıksız Soruya, Akıldışı Cevap!
Mantıksız Soruya, Akıldışı Cevap!

Mantıksız Soruya, Akıldışı Cevap!

HizbulEsed’in lideri Hasan Nasrullah Kudüs Günü konuşmasında IŞİD’in kendisini destekleyen Türkiye’ye neden saldırdığını sormuş? Fasid soruya adil cevap vermek ne mümkün!

02 Temmuz 2016 Cumartesi 13:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hasan Nasrullah Kudüs Günü dolayısıyla televizyondan yaptığı konuşmada bir dizi konuyla birlikte IŞİD’in İstanbul’da havalimanında gerçekleştirdiği saldırıya da değinmiş. Her yıl Ramazan’ın son Cuma günü kutlanan Kudüs günü etkinliği bu yıl Beyrut’ta güvenlik nedeniyle yapılmadığından televizyondan halka hitap eden Nasrullah “Türkiye IŞİD'i mümkün olan her yolla destekliyorken, IŞİD neden Türkiye'ye saldırdı?" diye sormuş. Ve cevabında da, mantıklı olanın IŞİD'in Türkiye'ye saldırmaması olduğunu, ancak örgütün ideolojisi sebebiyle bu tür saldırılar yapmak durumunda olduğunu söylemiş.

Bu kafa yapısına göre Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği kesin. Bu bir iddia, tez ya da itham değil,  tartışılması bile mümkün olmayan bir hakikat! Dolayısıyla bununla çelişen bir durum ortaya çıktığında tezi, iddiayı gündeme almak, tartışmak gerekmez. Ya ne yapılmalı? Bu durumun muhtemel nedenleri üzerinde kafa yormalı!

Nasrullah da bunu yapıyor ve konuyu getirip IŞİD’in –ve tabi diğer örgütlerin- ideolojisine, yani Selefiliğe-Vahhabiliğe bağlayarak, kendince sorunun kaynağına dikkat çekiyor. Özetle, bu ideoloji, bu düşünce o kadar kötü ve tehlikeli ki, mensuplarını kendisini destekleyen bir güce bile saldırıya yöneltiyor şeklinde bir izah getiriyor. Böylece hem saçma bir tezi korumuş oluyor. Aynı zamanda da karşı olduğu İslami bir akımı mahkum etmeye yönelik söylemini takviye ediyor. Ve bu sözler boğazına kadar zulme batmışların kurnazca ama hiç inandırıcı olamayan söylemlerinden bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

3 Yorum