1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya’dan IŞİD Bahanesiyle Askeri Müdahaleye Red
Libya’dan IŞİD Bahanesiyle Askeri Müdahaleye Red

Libya’dan IŞİD Bahanesiyle Askeri Müdahaleye Red

Libya'da IŞİD'e karşı askeri destek vermek isteyen 25 ülkeye karşı başbakanda bombardıman değil teknik yardım istiyoruz açıklaması geldi.

05 Haziran 2016 Pazar 12:30A+A-

Libya'nın BM destekli Birlik Hükümeti ülkesine dışardan müdahaleyi kabul etmediğini söyledi.

2014 yılından bu yana ülkede yoğunlaşan IŞİD'e karşı yabancı ülkelerin askeri müdahalesine izin vermeyeceklerini söyleyen Başbakan Fayez el- Saraj, Fransız gazetesi Journal Du Dimanche'ye bazı açıklamalar yaptı.

Saraj yaptığı açıklamada, "ABD ve Rusya dahil olmak üzere 25 ülke IŞİD'E karşı savaşmak için Libya'ya askeri destek verme konuusnda anlaştı ancak ben ülkemde yabancı asker istemiyorum" dedi.

Başbakan, "Terörle mücadelede uluslararası yardıma ihtiyacımız olduğu doğrudur ancak burda uluslararası müdahaleden bahsetmiyoruz. Topraklarımızda yabancı asker olması ilkelerimize aykırı. Bizim uydu görüntülerine, istihbarata, teknik yardıma ihtiyacımız var bombardımana değil" dedi.

Yakın zamanda Sirte'de IŞİD'e karşı zaferin yakın olduğunu belirten başbakan, "Terörizme karşı verdiğimiz savaş halkımızı biraraya getirecektir umarım. Biraz zaman alacaktır. Uluslararası toplum bunu çok iyi biliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT