1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Leman Sam ırkçılığını sergilemek için vakit kolluyor!
Leman Sam ırkçılığını sergilemek için vakit kolluyor!

Leman Sam ırkçılığını sergilemek için vakit kolluyor!

Şarkıcı Leman Sam, Türkiye'deki göçmen Araplara hakaret ederken hümanizm ve sosyal demokratlık putlarını yedi. Sözde uygar şarkıcı, "..soysuz Araplara tepkili olduğum için uzun süreli lince maruz kalmıştım şimdi herkes ne mal olduklarını gördü" dedi.

13 Ocak 2022 Perşembe 09:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir gencin intiharının ardından toplumda İslam’a ve Müslümanlara dönük hakaret söylemleri için meşru bir zemin varmış gibi davranan seküler kesimin şarkıcı ve popstarları hadsiz, ırkçı ve kafatasçı nefret söylemleri ile varlıklarını yeniden hatırlatıyor.

İslamofobinin açık örneklerini sergileyen, kendisi gibi düşünmeyenleri aşağılayan bu da yetmezmiş gibi bir de ırkçı söylemleri ile kendilerini haklı kılmaya çalışan kesimin çirkinlik ve azgınlığı devam ediyor.

Müslümanlara olan nefreti ile hafızalarda yer edinen Leman Sam adlı şarkıcı Araplara, “soysuz” diye hakaret etti. Göçmenlere karşı nefret dilini kullanan Leman Sam’ın, yıllar önceki benzer ötekileştirici ifadelerini haklı gördüğü ve yaptığı yanlışları ırkçılığı ile meşru kılmaya çalıştığı görülürken aynı satırlarda uygarlık ve medeniyetten bahsetmesi ise dikkatlerden kaçmadı.  

Uygar toplumlar olduğunu iddia ettiği Avrupa ülkelerinde açıkça suç kabul edilen ırkçılığı ve nefret söylemlerini Türkiye gibi bir yerde söylemesinin hukuki sonuçlar doğurmayacağını düşünen Sam, ırkçılığıyla belli bir kesimin sempatisini okşarken, büyük bir kesim tarafından ise eleştirildi.

Leman Sam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, “Yıllar önce bu soysuz Araplara tepkili olduğum içi uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler, ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi” ifadelerini kullanarak yıllar geçse dahi nasıl uygar ve medeni olunamayacağını gösterdi.

Üstelik Sam kendisine yöneltilen yoğun eleştirilere karşılık, “Elbette iyileri de var ancak onlar da burada kalmak istemiyor, burayı kullanıp kapağı Avrupa, Kanada ve diğer uygar ülkelere atıyorlar.” ifadesiyle yanıt verdi.

 

Leman Sam'ın ırkçılık taşıyan ve nefret içerikli paylaşımları, 

leman-sam-1.jpgleman-sam-2.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum