1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Kürtçe şarkı gerekçesiyle iptal edildi” denilen konserde manipülasyona mı başvuruluyor?
“Kürtçe şarkı gerekçesiyle iptal edildi” denilen konserde manipülasyona mı başvuruluyor?

“Kürtçe şarkı gerekçesiyle iptal edildi” denilen konserde manipülasyona mı başvuruluyor?

Kimi haber sitelerinde: “Keçiören Belediyesi, Mem Ararat’ın konserini ‘Kürtçe şarkı’ gerekçesiyle iptal etti” haberleri yer aldı. Konuya dair Keçiören Belediye’sinin yaptığı açıklamaya göre ise manipülasyona başvuruldu.

16 Kasım 2021 Salı 15:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Kürt sanatçı Mem Ararat, Ankara’daki konserinin Ankara Keçiören Belediyesi tarafından “Kürtçe şarkı söyleneceğini bilmiyorduk” denilerek iptal edildiğini iddia etti.

Sahne adı Mem Ararat olan Mehmet Esen, 4 Aralık tarihinde Ankara Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde vereceği konserin, “Kürtçe şarkı söyleneceğini bilmiyorduk” denilerek Keçiören Belediyesi tarafından iptal edildiğini belirten bir açıklamayı sosyal medya hesabından aktardı.

Birçok muhalif haber sitesi de “Kürtçe şarkıya izin verilmedi” diyerek konuyu haberleştirdi.

Konu hakkında belediyenin yaptığı açıklamada ise manipülasyona başvurulduğu ifade edildi. Konuya dair her iki tarafın beyanı da dikkate alındığında ise, Kürtçe şarkıya yönelik bir tepkinin olmadığı ifade edilirken dahi sanatçının kim olduğu öğrenildiğinde türlü sebeplerle sahnenin kira sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmiş görünüyor. 

Keçiören Belediyesi, Mem Ararat’ın konseri için ayarlandığı iddia edilen salonun, “Çalışanımız manipüle edildi. Konser olacağı ve Mem Ararat isminde birine salonun tahsis edilmediğini, Mehmet Esen adlı bir tiyatrocuya tahsis ettiklerini” belirten bir açıklama yayımladı.

Keçiören Belediyesi Kültür Müdürü Buket Taker “Konser için arayanlara görevli arkadaşımız, salonu ‘Biz Mehmet Esen’e verdik’ yanıtını vermiş. Sonrasında bizim arkadaşlar Biletix’e giriyor, düşündüğümüz ve verdiğimiz kişiyle konser isminin başka çıktığını görüyor. Bu nedenle tek taraflı feshediliyor. Kürtçedir, Arapçadır, Lazcadır, Türkçeyle ilgisi yok. Tamamen yalan, yanlış bir beyanla ilgili rutin uygulamamızdır. İçerikle ilgili tam bilgi verilmediğinde bunu rutin uygulama olarak yaparız. İçerikle ilgili hiçbir sorun yok.” diyerek sözleşmeyi sonlandırdıklarını ifade etti.

Keçiören Belediyesi, salonun tiyatrocu Mehmet Esen’in gösterisi gerekçe gösterilerek kiralandığını, Mem Ararat’ın konser yapılacağının tespit edilmesinin ardından sözleşmenin feshedildiğini belirtti.

Mem Ararat’ın gerçek adının Mehmet Esen olduğunu fark edemeyen Keçiören Belediyesi yanıltıcı bilgilerden dolayı konser salonu tahsisinin sözleşmesini sonlandırdıklarını ifade etse de belediye personellerinin birbirinden habersiz bir şekilde farklı söylem ve açıklamalarda bulunduğu görülüyor. 

Keçiören Belediyesi ve Mem Ararat arasında geçen kimi diyaloglara göre ise olayda, kötü niyet sergileyen ve ırkçı söylemlere başvuran yetkililer olduğu görülüyor.

Mem Ararat'ın açıklamasına göre: “Belediyeden bir yetkilinin konserin organizasyonunu yapan ‘Ziz Müzik’i arayarak, “Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin veremeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi feshediyoruz” dediğini aktaran Mem Ararat, yaşanan bu duruma tepki gösterdi ve “Kuşkusuz bu bir nefret suçudur. Kürtçeye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesi’ni esefle kınıyorum” dedi.”

 

Mem Ararat'ın söz konusu açıklaması,

mem-arart.jpg

mem-ararat-001.jpg

 

Keçiören Belediye'sinin yaptığı açıklama, 

kecioren-belediyesi-kurtce-muzik-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum