1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kurt Sembolünün İslam’la Ne Alakası Var?
Kurt Sembolünün İslam’la Ne Alakası Var?

Kurt Sembolünün İslam’la Ne Alakası Var?

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Avusturya’da bozkurt sembolünün yasaklanmasını Türk ve İslam düşmanlığının bir yansıması olduğuna dair sözleri biraz komik olmadı mı?

05 Mart 2019 Salı 13:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Avusturya'da birtakım siyasi sembollerle birlikte bozkurt işaretinin de yasaklanmasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ilginç sözler sarfetmiş. Hatay’da seçim çalışmalarına katılan Çavuşoğlu MHP Hatay İl Teşkilatını da ziyaret etmiş ve burada adeta kendinden geçmiş.

Çavuşoğlu Avusturya hükümetinin aldığı karara tepki göstererek "Bozkurt işaretinin bu yasanın içine girmesi, yani bölücü terör örgütünün sembolleriyle, paçavralarıyla aynı sınıfa girmesi Avusturya'daki Türk ve İslam düşmanlığının bir yansımasıdır" diye konuşmuş. Çavuşoğlu, ayrıca Avusturyalı yetkililere ve Dışişleri Bakanı’na da meydan okuyarak "Hiç kusura bakma Avusturya'ya geldiğim zaman bu işareti ilk yapacak olan ben olacağım ve bu yasağı deleceğim" demiş.

Siyasi bir sembolün yasaklanmasını siyasal özgürlükler ya da insan hakalrına aykırılık oluşturduğu gerekçesiyle eleştirebilirsiniz elbette. Ama bozkurt yasağını “Türk ve İslam düşmanlığı”nın yansıması olarak nitelemek garip değil mi? Bozkurt işareti bizatihi cahiliyeye ait bir sembolken tutup da İslam ile irtibatını kurmak son dönemde yükselişe geçen milliyetçi savrulmanın yol açtığı zihinsel hasarın bir göstergesi olsa gerek!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum