1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Küresel Sistemin “Yaban Otları!”
Küresel Sistemin “Yaban Otları!”

Küresel Sistemin “Yaban Otları!”

Küresel sistem kendine hizmet eden ‘bahçıvan devletleri’ destekler.  Bunun en belirgin örnekleri Esed rejimi, Sisi cuntası, İran Lanetullah’dır. Yabani otlar mı? Onlar bu sistemin tekerine çomak sokan lider ve toplumlardır.

20 Aralık 2016 Salı 20:15A+A-

Sinan Ön’ün yorumu:

Küresel egemenler, ‘dünya düzeni’ rüyası ile kontrol etme, sınıflandırma ve düzenleme düşüncesinin esiri olmaya devam ediyor. Son zamanlarda İslam coğrafyasında yaşanan süreç bu düzene uymayan, ayak uydurmayan ve itaat etmeyenleri ‘hizaya sokma’, olmuyorsa ‘temizleme’ operasyonlarına dönüşmüş durumda!

Kendi standartlarının ütopik söylemleri olan özgürlük, eşitlik, akıl, vicdan gibi evrensel değerlerine rağmen, bunun dışında kalan göreceliği, farklılığı yok etme mantığının insanlık dışı boyutlara ulaştığına şahitlik etmekteyiz.

Dünyayı anlayışları ölçüsünde sınıflandırma faaliyetleri kendi içinde ikili karşıtlıklar üretir ve sınıflandırmada ötekileştirilenler büyük suçlu kategorisinde değerlendirilir. Küresel sistemin dışında kalmak suçtur. Ancak asıl suç; bu sistemle mücadele etmektir. Bu suçun ise tek bir çözümü vardır...

Yazının Devamı >>>