1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. "Kur'an ve Hayat Çizgisinde Mümin Kadın"
"Kur'an ve Hayat Çizgisinde Mümin Kadın"

"Kur'an ve Hayat Çizgisinde Mümin Kadın"

Gaziosmanpaşa'da Hülya Şekerci’nin Kur'an ve Hayat Çizgisinde Mümin Kadın başlıklı bir sunum yaptı.

24 Kasım 2013 Pazar 21:42A+A-

Gaziosmanpaşa Özgür-Der girişiminin Küçükköy Asır-Der'de hanımlara yönelik düzenlediği aylık panellerin 1.si Hülya Şekerci’nin Kur'an ve Hayat Çizgisinde Mümin Kadın başlıklı sunumu ile gerçekleştirildi.

Mümin kadının vahyin indiği ilk dönemde hayatın her aşamasında aktif rol aldığını söyleyen Hülya Şekerci Rasulullah’ın yolunu takip eden, bu uğurda canını veren kadınların İlk İslam toplumunda varlığından söz etti. Rasul’un dinin tebliğ edildiği, siyasi, sosyal her türlü meselenin konuşulup istişare edildiği mescide kadınların da katılması konusunda ısrarlarından bahseden Şekerci ‘kadının mescide katılması dini ilk elden öğrenmesi ve sosyal hayata katılması anlamına gelmektedir’ dedi.

Ne var ki kısa zaman sonra pek çok alanda olduğu gibi geri dönüşlerin yaşandığı kadının konumunun da bundan nasibini aldığını söyleyen yazar, fıkıh kitaplarında kadının fitne odağı olarak gösterilerek mescitlerden bile alıkonmak istendiğini ifade etti.

Geleneksel yaklaşımın kadına yönelik yaklaşımının açmazlarına dikkat çeken Şekerci bugün modern etkilerin de davranış biçimlerimizi şekillendirdiğini söyledi. Kadını sosyal hayattan dışlayan geleneksel yaklaşımın bir uçta, kadın- erkek ilişkilerinin ölçüsüzleştiği modern tutumların diğer bir uçta yer aldığını; müminlere düşen ise vasat bir ilişki biçimi geliştirmek olduğunu ifade etti.

Kadının sosyal hayatta yer almasının şartlarından biri olan tesettür konusu da gündeme geldi. Öncelikle takva giysisinin kuşanılması gerektiğini söyleyen yazar, tesettürün yalnızca örtünme olmadığı davranışlarda ölçünün de tesettürün içinde yer aldığını söyledi.

Program, dinleyicilerin soru ve katkıları ile sona erdi.

Gaziosmanpaşa Özgür-Der girişiminin hanımlara yönelik bir sonraki “Masal ve Hikayenin Çocuk Eğitimindeki Önemi” konulu sunumu Nehir Aydın Gökduman tarafından yapılması planlanmaktadır.

hulya-sekerci-20131124-02.jpg

HABERE YORUM KAT