1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kur'an ayetlerini müziğinde kullanan İranlı müzisyenden gelen tepkilere açıklama
Kur'an ayetlerini müziğinde kullanan İranlı müzisyenden gelen tepkilere açıklama

Kur'an ayetlerini müziğinde kullanan İranlı müzisyenden gelen tepkilere açıklama

Kur'ân ayetlerini şarkılarına absürt yorumlarıyla aktaran ve Batı tarafından oldukça beğenilerek desteklenen İranlı şarkıcı Mohsen Namjoo'nun Türkiye'de belediyelere ait kongre ve kültür merkezlerindeki konserleri iptal edildi.

14 Eylül 2022 Çarşamba 09:33A+A-

HAKSÖZ HABER

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo, 5 konserlik turne için aralık ayında Türkiye'ye gelecek. Türkiye'de belediyelere ait etkinlik alanlarını kullanacak olan müzisyenin İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Bursa'da konser vereceği öğrenildi. 

İran'da doğup, büyüyen ve şu anda New York'ta yaşayan müzisyenin, İslam'a dönük içeriği tartışmalı ve oldukça uygunsuz bulunan şarkı yorumlarını ısrarla sürdürdüğü görülürken, Türkiye'de konser vermesi için önayak olan ve ardından yer tesis ettiren organizasyonun kim tarafından üstlenildiği öğrenilemedi. Tepkilerin ardından İranlı müzisyenin vereceği konserler iptal edildi. 

Gelen tepkilerin ardından bir açıklama yayımlayan Mohsen Namjoo, kendisinin İslam'a yada Kur'an'a asla hakaret etmediğini savundu. 

Belediyelerin ise yaz boyunca düzenledikleri festival adı altında yapılan 'sanatçı ağırlamaları' tepki çekmişti. Çirkin söylemlerini, isimlerinden ayrı düşünen aksini belirtmediği sürece aynı görüşü ve yorumu sürdüren şarkıcıları ağırlayan belediyelerin, ısrarla 'gelenek ve görenekleri' İslam'a aykırı olmayacak şekilde koruduğunu öne sürmesi dikkat çekiyor.

Kur'an'ı Kerim ayetlerini şarkılarında çirkin yorumlarıyla aksettiren sözde müzisyenin Türkiye'de vereceği konserlere sosyal medya kullanıcıları tepki göstermiş, ayetlerin bağlamlarına adeta zıt bir şekilde, ayrıca ilginç ve oldukça absürt kaçan bir üslupla müziğe alet edilmesinin doğru olmadığı ifade edilmişti. 

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo yaptığı açıklamada, "Her zaman ilham kaynağım olan Kur'an'ı Kerim'le asla alay etmedim, O'nu küçük düşürmedim" dedi. 

Mohsen Namjoo'nun yayınladığı açıklama:

mohsen-namjoo.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT