1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kumpas ve Şaibe Söylentileri Ne(re)leri Yıpratır? 
Kumpas ve Şaibe Söylentileri Ne(re)leri Yıpratır? 

Kumpas ve Şaibe Söylentileri Ne(re)leri Yıpratır? 

Yazısında İstanbul seçimlerine dair tartışmayı değerlendiren Kenan Alpay, billurlaşma ve berraklaşmayı talep etmek ile “Sandıklar FETÖ’ye teslim edilmiş” söylemiyle seçimleri hileli, şaibeli göstermenin aynı şeyler olmadığına dikkat çekiyor.

12 Nisan 2019 Cuma 17:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bu bağlamda Ömer Çelik’in açıklamalarındaki makuliyetin altını çizen Kenan Alpay, “’Sandıkta kumpas ve darbe var, sonuçlar gibi seçmenler de hileli ve şaibeli’ tarzı söylemleri kamuoyunda yaygınlaştırmanın ne AK Parti’ye ne de bu ülke ve topluma zerre miktarı katkısı, faydası olur. Şaibe ve kumpas söylemleri ‘açık oy-gizli tasnif’ sürecini ve hemen tüm parti temsilcilerinin katılımıyla şeffaf bir biçimde yürütülen seçimler sürecini sadece kirletir, sadece itibarsızlaştırır. Dahası geniş toplum kesimleri nezdinde seçimleri göstermelik ve sonuçları üzerinde oynanabilir kılar ki; bu durum Türkiye’yi Azerbaycan ve Mısır gibi despotik rejimler tarzı göstermelik seçimler yapan bir ülke konumuna düşürür.” diyor.

Trolleri Kılavuz Kabul Eden Siyasetin Burnu Pislikten Kurtulmaz!

Berraklık ve billurlaşmayı talep eden AK Parti’nin bu noktada haklı olduğunu ve bu talebinde sonuna kadar da ısrar etmesi gerektiğini belirten Kenan Alpay, medya trollerinin meseleyi bulandırma ve başka noktalara çekmeye mebni söylemlerine itibar edilmemesi gerektiğini hatırlatıyor.

Kenan Alpay’ın konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Ahlaksız medya trollerini kılavuz kabul eden siyasetin burnu pislikten kurtulmaz. Bireysel ve toplumsal iradenin karşısına mutlak devletçi-milliyetçi mantığı oturtan siyasi hareketle mezara kadar yürümeyi kafasına koyan muhafazakâr demokrat kadrolar toplumla inatlaşmaya ve gerilime düştüğünü bile fark edemez. Devlet imkânlarını seferber ederek süreci yönetmeye değil toplumun talep ve beklentileri için seferber olarak devleti yönetmeye talip olmak en makul ve en faydalı seçenektir. İstanbul Büyük Şehir’in imkânlarını kaybetmekten çok daha beteriyle karşılaşmak istenmiyorsa kanuna karşı hile yoluna asla ve kat’a tevessül edilmemelidir.”

Kenan Alpay’ın yazısının tam metni >>>